Bez sātīga garda vistas un dārzeņu sautējuma ar pikanto karrija pastu un kokosriekstu pienu vairs nav iedomājama mana ikdiena. Gardi! Šoreiz ar gardajām pērļu grūbām.
Sastāvdaļas
2 vistas filejas (480 g)
2 vidējas paprikas (347 g)
3 burkāni ( 267 g)
1 sīpols (104 g)
1 kālis (362 g)
1/2 no palielas selerijas saknes (200 g)
20 g ķiploki
(vai 1300 g jebkuri dārzeņi kopsummā)
50 g dzeltenā karija pasta Arroy-D (pērku Gemosā, bet var izmantot veikalā nopērkamās sarkano un zaļo, vai vienkārši karrija garšvielu)
250 ml original kokosriekstu piens Santa Maria (18%)
120 g pērļu kuskuss (vai arī jebkuri citi graudaugi/pākšaugi)
150 g ūdens
20 g extra virgin olīveļļa
Kurkuma,  sāls (esmu iemīlējusies “Garšaugu sālī” no “Gemosa”) un citas garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana
1.  Vistas fileju sagriež gabaliņos un iemarinē garšvielās. Man to (iemarinēt gaļu) patīk darīt iepriekšējā vakarā. Izmantoju: adžika, sinepes, nedaudz etiķis, sāls.
2. Sagriež gabaliņos kāli, seleriju, burkānus. Sagriež sīpolu un liek  uzkarsētā pannā (10 g) apcept. Pievieno vistas filejas gabaliņus, maisot apcep. Es izmantoju dziļo pannu.
3. Pievieno sagrieztos dārzeņus.
4. Vāra pērļu grūbas pēc instrukcijas: mazā katliņā 10 g eļļas apcep pērļu grūbas. Pielej 150 g ūdeni un un vāra 5-6 minūtes. Pēc tam nogriež uguni, uzliek katliņu un atstāj ~ 9 minūtes uzbriest.  Vai gatavo jebkurus citus graudaugus / pākšaugus 120 g.
5. Pannā ar gaļu un dārzeņiem pieber gatavās grūbas, pievieno karrija pastu, kokosriekrstu pienu, samaisa un pasautē vēl minūtes 7 uz lēnas uguns.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai (2114 g / 1930 g netto ) OB = 143,5 g, OH = 161,4 g, T = 87,8  g, Kcal = 2008
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 49,1 g, OH = 56,7 g, T = 13,5 g, Kcal = 563,6
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 37 g, OH = 42,6 g, T = 10,1 g, Kcal = 423
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,4 g
OH = 8,4 g
T =4,5 g
Kcal = 104