Sēņu soļanka? Un kāpēc gan ne? 
Sastāvdaļas

1,8 litri ūdens
535 g sēnes (man bija vasarā lasītas, saldētas baravikas)
383 gr marinēti vai skābēti gurķi
1 sīpols (110 gr)
1 kālis (369 gr)
258 g s2lerijas sakne
2 lieli burkāni (264 gr)
5-6 daiviņas ķiploks (30 gr)
500 gr tomātu pasta Primo Gutso Tomatera (RIMI, 24 kcal/100 gr)
1 bundžiņa melnās olīvas (160 gr)
40 g dažādi  zaļumi (pētersīļi, kinza, u.c)
Citrons
Sāls, smaržīgie pipari, lauru lapas, melnie pipari, citronpipari un citas garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana
1. Liek vārīties katlu ar ūdeni. Kad ūdens uzvārās, pievieno sēnes.
2. Pa to laiku sarīvē kāli, seleriju, burkānu.
3. Sagriež marinētos gurķus.
4. Sīpolu sasmalcina un karstā pannā apcep  kopā ar sasmalcinātu ķiploku.
5. Vāra, līdz dārzeņi  un sēnes mīkstas, pievieno sāli, garšvielas, tomātu pastu, olīvas, marinētos gurķus.|
6. Visu uzvāra, noņem no plīts un atstāj, “lai savelkas garšas”. Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 4423 g/  4200 g netto) OB = 45,1 g, OH = 132,1 g, T = 32,2 g, Kcal = 950
Uzturvērtība 100 gr
OB = 1 g
OH = 3, 1 g
T = 0,7 g
Kcal = 23