Prosas biezputra ar ķirbi un sieru
Kā man patīk šie vienkāršie ēdieni. Pēc kārtīga agrā rīta treniņa – šādas brokastis ir vairāk kā lieliskas!!!
Sastāvdaļas
60 g prosa (vai jebkuri citi graudaugi, kas garšo)
~ 180-200 g ūdens (atkarīgs, cik šķidru/biezu vēlaties-var izmatot mandeļ, vai citu pienu, kcal būs nedaudz vairāk, bet putra krēmīgāka)
260 g ķirbis
40 g 10% siers
10 g dilles
Sāls, ķiploka granulas (var nelikt-man patīk ķiploku piedevas ēdieniem)
Pagatavošana
1. Ķirbi nomizo, sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā un pielej ūdeni ~200 g un liek vārīties.Pievieno pēc garšas sāli.
2. Kārtīgi noskalo prosu un pievieno uzreiz ķirbim. Nogriež mazāku uguni, uzliek vāciņu un “sautē” minūtes 15-20 (uzmana ūdeni).
3. Kad ūdens jau izvārījies, ar karoti. silikona lāpstiņu maisa , samīcot ķirbi putrā. Pasautē maisot.
4. Gatavā putrā iemaisa sarīvētu sieru un zaļumus.
Uzturvērtība visai porcijai (36 g) OB = 23,8 g< OH = 55,1 g, T = 6 g, Kcal = 360
Atbildēt