Krāsu varavīksne manā šķīvī..:)
Sastāvdaļas
250 g svaigs lasis
100 g pērļu grūbas ( vai jebkrui citi graudaugi/pilngraudu makaroni/nūdeles)
800 g dārzeņi un zaļumi
Man tie bija
1 mazs brokolis (260 g)
1 paprika (180 g
1 sīpols (120 g)
5-5 ķiploka daiviņas (20 g)
50 g zaļumi (dilles, pētersīļi)
70 g zaļie zirnīši
70 g zaļās pupiņas
Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Lasi liek pannā ar vāku, ielej nedaudz ūdeni un tvaicē gatavu. Ar dakšiņu sasmalcina.
2. Uzvāra ūdeni 150 g, pieber grūbas: vāra ~5-7 minūtes. Noņem, uzliek katliņam vāku un atstāj grūbas “nogatavoties”.
3. Sagriež sīpolu, ķiploku un apcep 5 g eļļas.
4. Sīpoliem pievieno sagrieztu papriku, zaļos zirnīšus, pupiņas, brokoli, sāli, visas garšvielas – sautē.
5. Pievieno grūbas, zaļumus un sasmalcinātu gatavo lasi. Visu samaisa-pāris minūtes pasautē – gatavs!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1155 g) OB = 78,7 g, OH = 116 g, T = 45,6 g, Kcal = 1200
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 26,2 g, OH = 38,7 g, T = 15,2 g, Kcal = 400
Uzturevērtība 1/4 no porcijas 19,7 g, OH = 29 g, T = 11,4 g, Kcal = 300