IMG_4740IMG_4741


IMG_4744IMG_4746IMG_4748IMG_4750IMG_4761Sastāvdaļas:

3 ripām
500 gr prosa
4 olas
Garšvielas
Pildījumam
1 kārtai: auksti kūpināts lasis + sīpols
2 kārtai: siers + marinēts gurķis
Smērējamai masai starp ripām:
Jogurts bez piedevām + Dzintara kausētais siers (domāju, ka cits svaigais siers arī var būt ) + ķiploks + zaļumi
Tortei pa virsu un malām: vājpiena biezpiens + Dzintars kausētais siers.
Dekoram: mazie ķirštomātiņi, olīves, svaigs gurķis, zemesrieksti grauzdēti, siers….
Pagatavošana
Izvāra prosu, atdzesē. Pievieno 4 olas un kārtīgi sajauc. Sadala masu 3 daļās un izcep 3 ripas. Cepu 160 grādu temperatūrā. Dabīgo jogurtu ~200gr sajauc ar kausēto sieru, pievieno garšvielas, nedaudz sāli, ķiploku. Uz pirmās ripas uzsmērē masu un liek pabiezā kārtā lasi un smalki sagrieztu sīpolu, uzsmērē atkal masu un liek otru ripu, uz kuras uzsmērē masu un liek sarīvētu sieru un sarīvētu (nospiestu no liekās sulas) marinētu gurķi. Pa virsu atkal smērē masu, kurai liek virsū 3-o ripu.Tortes malas un virsu smērē ar sablenderētu biezpiena-siera masu. Torti dekorē pēc patikas, liek ledusskapī, lai savelkas garšas!
Kcal šoreiz nerēķinu, bet rezultāts noteikti nav graujošs, jo nav ne majonēzes, ne miltu, ne taukvielas. Vidējs daudzums. Smērējamai siera masai, protams, var izvēlēties pēc iespējas mazkaloriskāku sieru. Kā arī rīvēto sieru var ņemt 10%, nevis trekno Krievijas, vai jebkuru citu trekno sieru.