Sāļā laša torte ar prosu (bez miltiem)
3 ripām
500 gr prosa
4 olas
Garšvielas
Pildījumam
1 kārtai: auksti kūpināts lasis + sīpols
2 kārtai: siers + marinēts gurķis
Smērējamai masai starp ripām:
Jogurts bez piedevām + Dzintara kausētais siers (domāju, ka cits svaigais siers arī var būt ) + ķiploks + zaļumi
Tortei pa virsu un malām: vājpiena biezpiens + Dzintars kausētais siers.
Dekoram: mazie ķirštomātiņi, olīves, svaigs gurķis, zemesrieksti grauzdēti, siers….
Pagatavošana
Izvāra prosu, atdzesē. Pievieno 4 olas un kārtīgi sajauc. Sadala masu 3 daļās un izcep 3 ripas. Cepu 160 grādu temperatūrā. Dabīgo jogurtu ~200gr sajauc ar kausēto sieru, pievieno garšvielas, nedaudz sāli, ķiploku. Uz pirmās ripas uzsmērē masu un liek pabiezā kārtā lasi un smalki sagrieztu sīpolu, uzsmērē atkal masu un liek otru ripu, uz kuras uzsmērē masu un liek sarīvētu sieru un sarīvētu (nospiestu no liekās sulas) marinētu gurķi. Pa virsu atkal smērē masu, kurai liek virsū 3-o ripu.Tortes malas un virsu smērē ar sablenderētu biezpiena-siera masu. Torti dekorē pēc patikas, liek ledusskapī, lai savelkas garšas!
Kcal šoreiz nerēķinu, bet rezultāts noteikti nav graujošs, jo nav ne majonēzes, ne miltu, ne taukvielas. Vidējs daudzums. Smērējamai siera masai, protams, var izvēlēties pēc iespējas mazkaloriskāku sieru. Kā arī rīvēto sieru var ņemt 10%, nevis trekno Krievijas, vai jebkuru citu trekno sieru.
Jau sākumā teikšu ,ka jūs esat lieliska kulināre,katrā ziņā ,ja ne kulināre,tad jūsu izdomai un pārsteidzoši labajam rezultātam vienkārši ir dabas dots talants! Taču man jautājums, cik redzu ,šeit ir diezgan daudz siera , vai jūs savas ” pirmssacensību diētas ” laikā atļaujieties arī šādus ēdienus? Nesen pieminējāt,ka piena produktus izslēdzat.
Un ak,jā, vai šādai tortei drīkst izmantot dzintara kausēto 7,5 % sieru?
Paldies, Dace! Kulināre tiešām neesmu,vienkārši patīk izdomāt jaunus ēdienus, receptes un izbaudīt ēdienu, dažādu garšu buķeti, tajā pašā laikā zinot, ka tas neatstās kaitīgu iespaidu uz manu ķermeni:)
Piena produktus lietoju reti, šad un tad, atļaujos, ja neesmu “uz diētas”, bet manā ģimenē ir cilvēk (ar 3.asinsgrupu), kas labprāt ēd un viņiem tieši ieteicami šie piena produkti. Tā kā es gatavoju ne tikai sev, bet arī saviem tuvajiem. Sieru kausēto noteikti variet aizvietot ar kādu lieso, svaigo sieru vai arī to pašu vājpiena biezpiens(piemēram, manā “Cielaviņas” receptē putulrējuma/sviesta vietā figurē vājpiena biezpiens ar melno šokolādi (vai arī beztauku kakao) Klāt jogurts, un plus, teiksim, tās pašas sinepes vai mārrutkus var pievienot garšai. Nākošo gatavošu “liesāku” sāļo tortīti.
Liels Paldies jums par informāciju!
Ko jūs domājiet par šādu recepti http://www.mammu-maksla.lv/index.php/pavarmaksla/dikana-dietas-receptes-menu/434-beztauku-putukrejuma-kartojums ??
Vai jūs tādu gatavojiet kādreiz?
Interesanta receptīte! Būs jāpamēģina:)
Kauko līdzīgu nopirku nesen – http://www.feliksa-konditoreja.com/sala-torte , bija laba, laikam būs jāpamēģina pašai uztaisīt šito.
Cik ilgi vajag turēt šo torti ledusskapī?
Torti labāk ēst:)
Nepareizi pajautāju, nepareizi saprasts…;)
Pēc tortes dekorēšanas, ieliekot ledusskapī, lai savilktos garšas, cik ilgi jāpatur tā,
lai būtu gatava ēšanai, h vai diennakti?:)
Man parasti sanāk: vakarā sasmērēt, no rīta dekorēšana, vakarā ēšana:) Bet var noteikti arī ātrāk.
Pamēģināju… teikšu kā man garšoja…ar lasi neatkārtošu vairs, bet daļu pamēģināju ar marinētiem šampinjoniem un vēl daļu ar tunci savā sulā a/k kūpinātā laša vietā,
tad to varēju ieēst :))
Tīri gaumes jautājums.:)