Biezpiena plācenīši ar zemesriekstu sviesta pildījumu
Ir man daudz un dažādi biezpiena plācenīši, bet šorīt man sagribējās šādus! Mmm, ar zemesriekstu sviestiņu! Gardi!
Sastāvdaļas ( 4 gab)
1 ola
400 g vājpiena biezpiens (nepieciešams sauss, ne paciņu biezpiens)
30-40 g pilngraudu manna (atkarīgs no biezpiena slapjuma un tā kā man bija izbeigusies pilngraudu un veikalā nebija, tādēļ izmantoju parasto mannu)
Vanilīns
Saldinātājs
~ 30 g rīsu milti apviļāšanai
28 g zemesriekstu sviests (katrā plācenītī 1 tējkarote)
Ievārījumam
100 g avenes+20 g mellenes+saldinātājs+1 tējkarote kukurūzas ciete.
Pagatavošana
1. Biezpienu vispirms izberž caur sietu, vai samīca ar karoti, la tas kļūst vieglākas. maigākas konsistences.
2. Pievieno olu, mannu, saldinātāju un vaniļu-sajauc mīklu un sadala 4 vienādās daļās-saveļ apaļas “bumbiņas”.
3. Ar rokām veido plācenīšus – pa vidu ieliekot karoti zemesriekstu sviestu. “Aiztaisa ciet”- apviļā rīsu miltos. Atkārto to pašu ar atlikušajām 3 “bumbiņām”.
4. Liek uz nedaudz sakarsētas pannas (no 9 iedaļām liku uz “5-o”) un cep pannā zem vāka ~ 7 minūtes no vienas puses, no otras-mazāk, ~ 3-4 min.
Pasniedzu ar savārītām saldētām ogām.
Uzturvērtība visai porcijai (553 g / 494 g netto) OB = 92,5 g, OH = 63,3 g, T = 22,4 g, Kcal = 870
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 46,3 g, OH = 31,7 g, T – 11,2 g, Kcal = 435
Uzturvērtība 100 g
OB = 18,7 g
OH = 12,8 g
T = 4,5 g
Kcal = 176
Atbildēt