Biezpiena cepumi (bez olām)
Tikai trīs sastāvdaļas un var izcept lieliskus biezpiena cepumiņus pie tējas vai kafijas.
Sastāvdaļas ( 8 gab)
180 g vājpiena biezpiens
160 g milti ( es izmantoju mixu: 60 g pilngraudu kviešu, 50 g zaļo griķu milti un 50 g kukurūzas milti)
35 g sviests
4 g cepamais pulveris
Saldinātājs
1 olas dzeltenums (var nelikt, bet man gribējās tā: “pa smuko”:)
Pagatavošana
1.Biezpienu sablendē ar mīkstu sviestu, piesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un samīca mīklu. Mīkla sanāk diezgan drupena, bet tomēr viegli rullējama un nelīp pie rokām.
2. Mīklu izrullē un izspiež cepumus. Vai sadala vienādās daļās un katru daļu saplacina, ar dakšu iespiež krusteniskus rakstiņus.
Es pārsmērēju arī ar olu un pārkaisīju ar eritritola-kanēļa maisījumu.
p.s.ja uzglabā istabas temperatūrā, tie sakalst, paliek kraukšķigi. Un ērti izmantojami dažādu kūku pamatnei(tos samaļot).
Uzturvērtība visai porcijai (379 g/ 308g netto) OB = 53,3 g, OH = 111,8 g, T = 30 g, Kcal = 1028
Uzturvērtība 1 gab OB = 6,7 g, OH = 14 g, T = 3,8 g, Kcal = 129
Uzturvērtība 100 g
OB =16,4 g
OH =34,4 g
T = 9,4 g
Kcal = 318
Atbildēt