Ar pavisam vienkāršiem un pieejamiem produktiem var pagatavot lielisku saldu uzkodu.Internetā noskatīta ideja.

Sastāvdaļas
1 lavašs (120 gr, te noteikti vajadzīgs svaigs un “elastīgs” lavašs, kurš nav apkaltis, lai var sarullēt)
120 g vājpiena biezpiens (es izmantoju kuloinārijas biezpienu “Baltais”, kas ir ļoti viendabīgs). Ja izmanto parasto biezpienu, tad pieliek mazu olu klāt un sablendē visu viendabīgā masā.)
10 g kļavu lapu sīrups
2 āboli
saldinātājs
Pagatavošana
1. Sagriež ābolu plānās šķēlītēs.Uzvāra ūdeni kopā ar saldinātāju un ābolu šķēlītes ~ 2 minūtes pavāra (uzmaniet, lai neizjūk-es nedaudz par ilgu noturēju).
2. Izņem no sīrupūdens, liek ābolu šķēlītes uz salvetes, lai nožūst (uzmanīgi, karsts!)
3. Lavašu (man bija kvadtrārveida, no Prima Food,120 g) sagriež 8 strēmēlēs pa 6cm platumā.
4. Biezpienu sajauc ar sīrupu un apsmērē bagātīgi katru lavaša strēmelīti.
5. Strēmelei pa virsu liek ābolu šķēlītes, apakšu uzloka-strēmeli sarullē un liek keksu formiņās.
6. Atkārto ar pārējām 7-ām strēmelēm. Formiņas liek uz plāts un cep 180 grādos, 25 minūtes. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Uzturvērtība visai porcijai ( 550 g) OB = 17 g, OH = 116 g, T = 2 g, Kcal = 606
Uzturvērtība 1 rozītei OB = 2,1 g, OH = 14,5 g, T = 0,3 g, Kcal = 76