Biezputras ir kļuvušas par manu rīta brokastu neatņemamu sastāvdaļu
Sastāvdaļas
60 g rīsi (man šoreiz apaļgraudu)
180 g ūdens
150 g bumbieris
50 g mandeļu piens (vai 0,5 vājpiens, vai vispār nepievieno)
Saldinātājs
10 g karamelizēti valrieksti
Pagatavošana
1. Nomazgā rīsus un liek katliņā, kurā ielieti 180 g ūdens, sāls šķipsniņa un vāra, kamēr ūdens iztvaikojis.Pievieno 50 g mandeļu pienu.Un vāra gatavu.
2.Paralēli rīsu vārīšanai pannā liek sagrieztus bumbiera gabaliņus, pievieno nedaudz saldinātāju (vai sīrupu), kanēli un ik pa laikam apmaisot sautē tos mīkstus.
3. Bumbierus pievieno rīsiem, apmaisa, 2 minūtes pasautē kopā ar rīsiem un ņem nost.

Pārkaisa ar karamelizētiem valriekstiem (70 g valrieksti + 25 g brūnais cukurs, apcepti pannā)
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai (270 g) OB = 7,1 g, OH = 66,2 g< T = 6 g, Kcal = 348