Sāļā torte “Forelīte”
Gana daudz ir bijis man saldumu un saldo toršu. Gaidot ciemos dzimšanas dienā savu lielo puiku izlēmu, tā kā viņš man nav uz saldumiem kritis, kā mamma:).., lai top arī kāda sāļā tortīte.
Sastāvdaļas (18 cm diametrs)
2 biskvītiem
4 olas
200 g kefīrs
200 g vājpiena biezpiens (ne paciņu)
60 g siers “Džiuga” (vai cits siers pēc izvēles)
100 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
4 g soda
Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Pildījuma krēmam pa vidu
120 g +160 g mazsālīta forele
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6 %)
200 g siers Philadelphia light
Kaltētas ķiploka granulas, sāls, pipari
90 g sarkanie ikri (ekonomisku apsvērumu dēļ izmantoju mākslīgos Santa Bremor, RIMI)
Baltais krēms tortei apkārt un virspusei
250 g krēmsiers “Baltais”
200 g kremsiers Philadelphia light (11%)
Dekoram un zaļajam “krēmam” rozītēm
Dilles sasmalcinātas (ap sānu malām)
~ 100 g sasmalcināti zaļumi (dilles vai spināti) pievieno 150 g baltā krēma un sablendē- radot zaļu krēmu dekoarma
Mazsālīta forele
Pagatavošana
Gatavo biskvītus
1.Kefīru nedaudz uzsilda un pievieno sodu -, lai tā “iedarbojas”.
2. Olas sablendē ar biezpienu viendabīgā masā. Pievieno kefīru un iemaisa miltus.
3. Pievieno sarīvētu sieru, sāli, garšvielas un sadala mīklu divās vienādās daļās un cep 175 grādos ~ 25-30 minūtes (skatieties pēc savas plīts) 2 biskvītus.
Es no sākumā sajaucu mīklu no puses sastāvdaļu vienam biskvītam – izcepu vispirms vienu, tad jaucu mīklu otram biskvītām un cepu otru. Atdzesē un pārgriež katru uz pusēm.
Gatavo pildījuma krēmu
4. Sablendē Ricottu, Philadelphia un 120 gr mazsālīto foreli pievienojot sāli un garšvielas pēc vajadzības viendabīgā masā – krēmā.
Gatavo torti
5. Uz tortes pamatnes liek pirmo biskvītu un liek ~ 130 g pildījuma krēmu (1/4 no visa pildījuma krēma) . Uz krēma pa virsu liek ~ 52 g smalki sagrieztu foreli un 30 g sarkanos ikrus. Iespiež krēmā.(es uzliekot pirmo biskvītu tam apkārt apliku arī metāla konditorejas riņķi un acetāta lentu, bet var arī iztikt, jo krēms ir gana “stabils” un nekur neiztecēs.)
6. Liek virsū otru biskvītu, piespiež un atkārto iepriekšējās darbības. To pašu dara ar otro un trešo biskvītu. Ceturtajam biskvītam uzsmērē atlikušo krēmu. Liek ledusskapī uz nakti. Pārklājot ar pārtikas plēvi.
Gatavo balto krēmu tortes sānu malām un virsmai.
7. Sablendē krēmsieru “Baltais” un “Philadelphia light”. 150 g sablendētā krēma atliek, pievieno tam, vai, nu tās pašas sasmalcinātās dilles, vai spinātus un sablendē – lai radītu “zaļumu” krēmu dekoram Bet var arī neatlikt-ja negribēsies zaļās rozītes pa virsu. Var dekorēt pa savam.
8. Apsmērē ar balto krēmu tortes sānus un virsmu.
9. Sānus aplipina ar sasmalcinātām dillēm un dekorē torti pēc savas patikšanas: man foreles rozītes, sagrieztas olīves, sezama sēkliņas un zaļumu krēma rozītes.
Uzturvērtība visai porcijai bez foreles virspusē ( 1404 g) OB = 180,5, OH = 105 g, T = 140 g, Kcal = 2462
Uzturvērtība 100 g
OB = 12,2 g
OH = 7,2 g
T = 11,2 g
Kcal = 183
Atbildēt