Siera kūka ar ķiršiem
Jau labu laiku mēģinu dažādas variācijas “cheese cakes” pamatnei, kur klasiskajā variantā ir cepumi ar sviestu…. Es teikšu, ka šis ir laikam pagaidām labākais risinājums.
Sastāvdaļas
Pamatnei (14 cm diametrs)
80 g rudzu pārslas “Milzu” ar dzērvenēm
Banāns (100 g)
Pildījums
2 olas
200 g vājpiena biezpiens
100 g dabīgais jogurts (es izmantoju Amfora 3,9%)
50 g kefīrs
7-8 g kukurūzas ciete
Saldinātājs ( mans iecienītais: https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops)
Pa virsu
150 g saldēti ķirši
200 g ūdens
Saldinātājs
7 g želatīns
Pagatavošana
1.Pamatnei samaļ rudzu pārslas un sablendē kopā ar banānu.
2. Masu liek formā un pieblietē.
3. Sajauc pildījuma sastāvdaļas-sablendē uzlej uz pamatnes un liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz ~ 35 -40 minūtēm (skatieties pēc savas plīts). Izņem un nedaudz atdzesē.
4. Želatīnu aplej ar 50 g ūdens un ļauj uzbriest. Liek katliņā 150 g ogas ar 100 g ūdeni, saldinātāju un uzvāra.
5. Uzvārītajās ogās iemaisa uzbriedināto želatīnu un maisot izšķīdina. Masu pārlej pāri biezpiena masai. Liek ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai (997 g) OB = 76,7 g, OH = 110 g, T = 20,7 g, Kcal = 950
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,5 g
OH = 12,1 gh
T = 2,3 g
Kcal = 105,4
Atbildēt