Dārzeņu zupa ar vistas filejas frikadelēm
Man katru nedēļu noteikti tiek vārīta kāda zupiņa. Šī sanāca ļooti garda, tādēļ dalos arī ar jums.
Sastāvdaļas
2,5 litri ūdens
500 gr malta vistas fileja
458 g ķirbis
1 neliels ziedkāposts (230 g)
1 neliels brokolis (216 g)
1 burkāns (160 g)
76 g puravi
280 g selerijas sakne
1 paprika (189 g)
150 g tomāti cherry
4 ķiploka daiviņas (19 gr)
30 gr zaļumi
200 gr krēmsiers Philadelphia light (11%)
Sāls, pipari, smaržīgie pipari, lauru lapas, un citas garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana
1. Katlā lej ūdeni, kuram pievieno sāli, piparus, lauru lapas, garšvielas. Ūdeni uzvāra, ar rokām veido no maltās gaļas apaļas bumbiņas, liek ūdenī.
2. Sagriež mazos kubiciņos visus dārzeņus, brokoli un ziedkāpostu sadala rozetēs.
3. Frikadeles uzvāra, pievieno sagrieztos dārzeņus. Vāra līdz gatavībai. Pievieno krēmsieru. Uzvāra, pievieno zaļumus. Gatavs! Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 4959 g brutto/ 3970 g netto) OB = 163,1 g, OH = 100 g, T = 40 g, Kcal = 1394
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 54,4 g, OH = 33,3 g, T = 13,3 g, Kcal = 465
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 40,8 g, OH = 25 g, T = 10 g, Kcal = 349
Uzturvērtība 100 gr
OB = 4,1 g
OH = 2,5 g
T = 0,9 g
Kcal = 35
Atbildēt