Tik ļoti mēs visi gaidām pavasari, nu,  gribas to zaļumiņu… Nu, labi, ja ne aiz loga, tad vismaz šķīvī…:)
Sastāvdaļas
100 g rīsi (es izmantoju jasmin rīsus)
280 g ūdens
1 neliela brokoļa galviņa (260 g)
1 zaļa paprika (160 g)
100 g zaļie zirnīši
100 g zaļās pupiņas
1 neliels sīpols (60 g)
4 ķiploka daiviņas (10 g)
5 g extra virgin eļļa
2 bundžiņas konservēts tuncis gabaliņos, savā sulā (260 g)
Sāls, pipari, garšvielas pēc savas izvēles
Pagatavošana
1. Rīsus noskalo un liek vārīt ūdenī (280 g). Uzvāra, nogriež mazu uguni un vāra, līdz ūdens iztvaikojis.
2. Brokoļus sadala rozetēs, papriku sagriež. Liek visus dārzeņus tvaicēt. Var to darīt speciālā tvaicējamā katlā, var vienkārši pannā.
3. Sagriež un 5 gr eļļas apcep sīpolu un ķiplokus.
4. Tuncim nolej ūdeni un saspaida.
5. Izvārītos rīsus ber dziļajā pannā, pievieno apceptos sīpolus, ķiplokus, dārzeņus, tunci, sāli, piparus, garšvielas pēc savas izvēles. Maisot visu kopā vēl patvaicē.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1355 g brutto) OB = 90,7 g, OH = 117 g, T = 9,2 g, Kcal = 949
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 45,3 g, OH = 56 g, T = 5 g, Kcal = 474,5
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 30,2 g, OH = 37,3 g, T = 3,3 g, Kcal = 316,3