Deserts “Vaniļas Ricotta ar ogu krēmu”
Ļoti gards un vienkārši pagatavojams deserts ikdienai un svētku dienām.
Sastāvdaļas
Ķīselim
150 g ķirši (vai jebkuras citas ogas)
150 g upenes
50 g lielogu mellenes
40 g kartupeļu ciete
300 g ūdens
Saldinātājs
Pagatavošana
1. Liek katliņā ogas un pusi no ūdens.
2. Otru pusi ūdens sajauc ar cieti.
3. Ogām pievieno saldinātāju pēc savas vajadzības, tās uzvāra un iemaisa ar ūdeni sajauktu cieti. Uzvāra. Gatavs!
Uzturvērtība visai ķīseļa porcijai (690 g / 660 g netto) OB = 5,2 g, OH = 84,7 g, T = 0,1 g, Kcal = 364
Uzturvērtība 100 g
OB = 0,3 g
OH = 13,1g
T = 0 g
Kcal = 55
Piena vaniļas krēmam “Ricotta”
250 g piens (2%)
1 ola (55 g)
25 gr kukurūzas ciete
250 gr svaigais siers “Ricotta Lago Maggior” (6%, pērku Maximās)
Vanilīns
Saldinātājs
Pagatavošana
1. Sajauc pienu ar olu, cieti, saldinātāju un vanilīnu: visu kuļ un karsē, kamēr masa sabiezē un uzmet burbuli. Noliek atdzist.
2. Atdzisušam krēmam pievieno Ricottu – izmaisa. Atzdzesē.
Traukā liek ogu ķīseli un pa virsu vaniļas krēmu.
Uzturvērtība visai krēma porcijai (580 g /550 netto) OB = 34,6 g, OH = 41,7 g, T = 26,4 g, Kcal = 543
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,2 g
OH = 7,5 g
T = 4,8 g
Kcal = 99
Atbildēt