Prosas un žāvētu augļu sacepums ar zemeņu un baltā zefīra mērcīti
Sastāvdaļas:
200gr prosa
6 olas
400gr vājpiena biezpiens
150gr rozīnes
100gr žāvētas plūmes
200 gr svaigas aprikozes
Pagatavošana: izvāra prosu, atdzesē. Smalki sagriež žāvētos augļus. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Prosai pievieno biezpienu, olu dzeltenumus, žāvētus augļus. Sastāvdaļas sajauc. Olu baltumus saputo stingrās putās. Olu baltumus iemaisa prosas biezpiena masā un gatavo masu liek formā un cep ~ 170 grādos, kamēr gatavs. Man no šī daudzuma sanāca cepjamais divām formām. Cepu ~ 170 grādos.
Mērcītei: svaigas zemenes, zefīrs, 15% krējums.
Mērcītes pagatavošana: zemenes nedaudz apvāra, atdzesē, sablenderē..
Zefīru sagriež mazos gabaliņos un samaisa ar krējumu un atstāj uz kādu laiku, lai zefīrs krējumā izšķīst.Pēc tam to sablenderē. Sajauc zemeņu masu ar zefīra masu un vēlreiz sablenderē. Pasniedz sacepumu ar mērcīti.
Sacepuma uzturvērtība 100gr:
OB = 14,4
OH = 18,3gr
T = 4,4gr
Kcal = 169
Atbildēt