Pilngraudu pasta ar ķirbi un fetas sieru
Jau labu laiku auklēju sevī domu par ko šādu.Tad, nu tas tapa brīvdienās!
Sastāvdaļas
870 g ķirbis(man bija sviesta ķirbis)
200 g siers Feta (18%)
125 g pilngrauda pasta (spagetti makaroni, vai rīsu nūdeles)
100 g zaļumi
Sāls, pipari, drupināti ķiploki, kurkuma, provansas garšaugi.
Pagatavošana
1. Nomizo un sagriež ķirbi mazākos gabalos – liek traukā, pa virsu sagrieztu fetas sieru. Pāri traukam liek folliju. Liek trauku cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~ 45-50 minūtes, līdz ķirbis paliek mīksts.
2. Pa to laiku liek vārīties ūdeni. Vārošā ūdenī liek pilngraudu pastu un vāra gatavu pēc instrukcijas.
3. Sablendē vienadabīgā masā ķirbi ar fetu, pievieno garšvielas.
4. Gatavo pastu nokāš, liek pannā, pāri pārlej ķirbju -fetas masu. Pievieno zaļumus. Uzvāra un noņem.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1261 g) OB = 51,3 g, OH = 138, 1 g, T = 36,5 g, Kcal = 1120
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 17,1 g, OH = 46 g, T = 12,2 g, Kcal = 373
Atbildēt