Biezpiena-žāvētu augļu bumbiņas ar svaigu aprikozi pildījumā
Sastāvdaļas:
200gr auzu pārslas
200gr Piena spēks
300gr vājpiena biezpiens
3 olas
150gr rozīnes
100gr žāvētas plūmes
50 gr žāvētas dzērvenes
50gr dateles
50 gr žāvētas aprikozes
Pagatavošana: auzu pārslas aplej ar Piena spēku un izmērcē. Žāvētos augļus sasmalcina sīkāk. Pārslām pievieno biezpienu, olas, žāvētus augļus. Svaigās aprikozes sagriež gabaliņos…. Veido bumbiņas, kuru iekšpusē liek svaigo aprikozi. Liek uz cepamplāts un cep ~ 175grādos, kamēr gatavs.Garšoja fantastiski! Pēc izvēles var pārliet ar šokolādi:)
Bumbiņu uzturvērtība 100gr (bez šokolādes):
OB = 10,1gr
OH = 29gr
T = 2,4gr
Kcal = 186
Paldies par receptīti. Tagad ir ideja, kur izmantot pāri palikušās auzu pārslas, rozīnes un žāvētās plūmes pēc “1200 ckal diētas”.
Mani samulsināja, ka sastāvdaļās norādītas žāvētas aprikozes, bet tekstā rakstīts par svaigām. Vai nav domāts – konservētās aprikozes?
Nē, nē-svaigas aprikozes.Fotogrāfija labi redzams. Kļūdiņu novērsīšu.
Viss pareizi: svaigā aprikoze pildījumā, žāvētas aprikozes- bumbiņas masai.