Eskimo kūciņas
Wouu! Man izdevās! Tik gardi! Ir jau man veselīgais saldējums eskimo un tagad būs arī veselīgās vaniļas eskimo kūciņas.
Sastāvdaļas ( 6 gab)
Biskvītam
2 olas
Sāls šķipsniņas
50 g eritritols
Daži pilieni intensīvā saldinātāja
Vanilīns
60 g piens
8 g eļļa
100-120 g kukurūzas milti
1 tējk.cepamais pulveris
Krēmam
250 g svaigais siers “Ricotta Lago Maggiore (6%, pērku Maximās XXX)
Saldinātājs
Glazūrai
200 šokolāde RED bez cukura (less 40%)
12 g eļļa
8 gr sasmalcinātas pistācijas (vai citi rieksti, bet var arī nepievienot)
Pagatavošana
1. Puto olas ar eritritolu apmēram 3 minūtes – masa palielinās apjomā.
2. Pievieno pienu, eļļu, vanilīnu, saldinātāju – sajauc ar konditorejas slotiņu. Pievieno izsijātus kukurūzas miltus.
3. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~ 20-25 minūtes.
4.Biskvītu atdzesē, salauza mazākos gabaliņos un sablendē vienadbīgā masā pievienojot sieru Ricotta. Masu samīca (ļoti elastīga un pie rokām nelīpoša masa sanāk) un liek silikona veidnēs (man sanāca 6 gab pa 87 g, ieliek kociņus). Veidnes liek saldētavā uz ~ 2h.
5. Izkausē melno šokolādi: vai, nu karsta ūdens peldē, vai ar impulsiem (~ 3x pa 20 sek) mikroviļņu krānī : ik pēc 20 sekundēm izņemot un apmaisot. Pēc vēlmes šokolādei pievieno sasmalcinātus riekstus. Katru eskimo kūciņu iemērc šokolādē, liek uz pergamenta (cepamā papīra) un liek ledusskapī. Kūciņas “atsaldējas”~ 1h.
Uzturvērtība visai porcijai ( 740 g brutto/ ~ 720 g netto ) OB = 62,1 g, OH = 145 g, T = 106 g, Kcal = 1665
Uzturvērtība 1 gab (~ 120 g) OB = 10,4 g, OH = 24,2 g, T = 17,6 g, Kcal = 275
Atbildēt