Jau atkal man nav miers…. Arvien jaunas un janas idejas, garšu salikumi rosās manā blondajā galviņā Šokolāde, ķirši….manuprāt, šī ir lieliska kompozīcija. Un protams, kā vien,ēr visam bonusā: arī lieliska uzturvērtība!  Es vienkārši jau atkal ļaujos savai meditācijai.
Sastāvdaļas  ( diametrs 16 cm,
torte svars 1800 g)
Biskvītiem (2 gab/2)
3 olas
1 gatavs banāns (115 g)
20 g  attaukots kakao
70 g milti (es izmantoju griķu miltus)
50 g saldinātājs eritritols (vai jebkurš cits pēc izvēles)
! Ja biskvītus cepot izmantoju eritritolu, tad es vienmēr vēl to papildinu ar  kādu no intensīvajiem saldinātājiem (stēvija, vai drop pilieni, kurus esmu iecienījusi es:  https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops), jo tikai viens pats eritritols nedod to īsto saldumu.
6 g cepamais pulveris
Vanilīns
Sāls šķipsniņa
 Šokolādes krēmam pildījumā
150 g dateles (izmērcētas un nomizotas bija 163 g)
30 g kakao
400 g piens
40 g kukurūzas ciete
Saldinātājs
Džemam  
250 g ķirši (saldēti)
Saldinātājs
10 g kukurūzas ciete
Krēmam tortei pa virsu un sāniem
150 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
150 g svaigais siers “Ricotta (6% Lago Maggiore, pērku Maximā XXX)
100 g bezcukura šokolāde RED
Glazūrai tortei virsmai
200 gr piens
8 gr  želatīns
25 gr sausais piens
25 gr kakao
Saldinātajs
Vanilīns
Biskvītu piesūcināšanai 
~ 60 g salda kafija (vai salds sīrups/medusūdens)
Pagatavošana
Vispirms ar vārošu ūdeni aplej 150 g dateles un ļauj vismaz minūtes 30 pastāvēt.
Gatavo biskvītu
1. Atdala olām olu baltumu.
2. Olu dzeltenumus  sablendē ar banānu, kakao, saldinātāju un eritritolu.
3. Olas saputo stingrās putās ar sāls šķipsniņu.
4. Olu – banānu masai pievieno izsijātus miltus, kas sajaukto ar cepamp pulveri. Samaisa.
5. Divos piegājienos uzmanīgi (lai mīkla nenoplok)  iemaisa saputotos olu baltumus. Mīklu lej divās formās(vai vienā)  un liek 175 grādos cepties ~ 25 minūtes. Atdzisušus katru biskvītu pārgriež uz pusēm. Sanāks 4 plāni biskvīti.
Gatavo krēmu
6. Aplietās dateles “nomizo” – atbrīvo no cietās miziņas.
7. Liek katliņā “nomizotās”dateles, pielej pienu, pievieno kakao, saldinātāju pēc nepieciešamības. Visu maisot karsē un savāra. Sablendē viendabīgā masā.
8. Pievieno kukurūzas cieti un maisot karsē, līdz masa sabiezē. Noliek atdzist uzklājot pa virsu pārtikas plēvi tā, lai tā saskaras ar krēma virsmu (tā neveidosies plēvite atdziestot).
Gatavo ķiršu džemu
9. Liek katliņā ķiršus ar saldinātāju. Uzvāra, pievieno kukurūzas cieti, maisa, līdz masa sabiezē. Noņem, atdzesē.
Gatavo krēmu tortes virsmai un sāniem
10. Sajauc 200 g kulinārijas biezpienu ar 150 g Ricottu un saldinātāju. Produktiem jābūt istabas temperatūrā!!!
11. Izkausē melno šokolādi  un pievieno biezpiena-Ricottas masai: saputo visu viendabīgā krēmā.
12. ~ 150-160 g  krēmu uzreiz liek atsevišķā konditorejas maisiņā ar konditorejas uzgali – tas būs dekoram (rozītēm).
 Liek kopā torti
13. Uz pamatnes, kur veidos torti liek pirmo biskvītu, apliek apkārt metāla konditorejas riņķi, kuram iekšpusē liek acetāta plāksni. Biskvītu piesūcina ar 15 g saldināto kafiju.
14. Biskvītam pa vidu “aplītī” liek 1/3 no džema, apkārt šoko – dateļu krēmu ( uz vienu biskvītu ~190 g). Izlīdzina.
15.  Virsū liek otru biskvītu, piesūcina ar saldo kafiju, pa vidu liek atkal “aplītī” džemu, apkārt krēmu. To pašu atkārto ar trešo biskvītu. Ceturto  biskvītu uzliek, un to  tikai piesūcina ar saldo kafiju.
16. Uzliek pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī, lai sasūcas krēms (vai vismaz uz pāris stundām).
No rīta Gatavo glazūru
17. Trauciņā ar 50 gr piena pievieno 9 gr želatīnu un atstāj uzbriest.
18. Citā katliņā lej 150 gr pienu un pievieno 25 gr sauso pienu, samaisa, lai piens nedaudz “izmirkst”.
19. Pievieno kakao, saldinātāju, vaniļu un maisot karsē un uzvāra, līdz nedaudz sabiezē.
20. Kakao masā iemaisa uzbriedušo želatīnu un maisa, līdz tas izšķīst un kakao glazūra paliek viendabīga. Noliek malā atdzist, uzklājot uz tās pārtikas plēvi tā, lai tā pieskartos siltajai masai (tā neveidosies plēvite atdziestot).
21 Izņem torti, noņem konditorejas riņķi, acetāta plāksni – apsmērē tortes sānus un virsmu ar krēmu. Un liek atpakaļ ledusskapī, lai tā ir auksta (tortei pirms to pārliet ar želantīna glazūru ir jābūt aukstai, lai glazūra uzreiz sarec) –  pa to laiku, gaida, kamēr glazūra atdzisīs līdz ~ 32 grādiem un, tad ar to pārlej torti un dekorā ar krēma rozītēm.

Torti, protams, variet dekorēt pēc savas patikas un glazūrai izmantot glazūru no bezcukura šokolādes un piena. Recepte te: https://www.edunsporto.lv/?p=16946


Uzturvērtība visai porcijai ( 2084 g brutto) OB = 144 g, OH = 368,1 g, T = 81,7 g, Kcal = 2707
Uzturvērtība 100 g
OB = 8 g
OH = 20,4 g
T = 4,5 g
Kcal = 150