Sēklu un auzu pārslu krekeri (bez olām un piena produktiem)
Kaut kas mega vienkāršs un bezgala gards! Ļoti labi aizvieto brīvdienu filmu vakaros čipsus!
Sastāvdaļas
100 g milti ( es izmantoju griķu miltus)
100 g pilngraudu auzu pārslas
20 g saulespuķu sēkliņas
20 g sezama sēkliņas
20 g maltas linsēklas
20 g ķirbja sēkliņas
270 ml ūdens (silts)
1 tējk. sāls
Garšvielas – pēc izvēles ( man piecgraudu pipari, provansas garšaugi, drupināti ķiploki, kaltēti zaļumi)
Pagatavošana
Ieslēdz plīti un uzlarsē līdz 200 grādiem
1. Traukā sajauc auzu pārslas ar sēkliņām, miltiem, sāli un garšvielām.
2. Pievieno siltu ūdeni – visu sajauc un atstāj uz ~ 15-20 min.
3. Masu lej uz paplāts un izlīdzina plānā kārtiņā (ar mitru karoti tas ir pavisam viegli) Jo plānāk, izlīdzināsi, jo kraukšķīgāk.
4. Liek cepeškrāsnī un sākumā 10 minūtes cep 200 grādos. Pēc tam izņem iegriež ar nazi nākamos krekerus sev vēlamā izmērā un liek cepeškrāsni samazinot temperatūru uz 160 grādiem apmēram 20-25 minūtes (atkarīgs, cik biezus izlīdzina) , līdz krekeri kļūst brūni.
Uzturvērtība visai porcijai (530 g/335 g ) OB = 41,2 g, OH = 130 g, T = 31,2 g, Kcal = 1006
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 10,3 g, OH = 32,5, T = 7,8 g, Kcal = 252
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 8,24 g OH = 26 g, T = 6,24 g, Kcal = 201,2
Uzturvērtība 100 g
OB =12 g
OH = 38,2 g
T = 8,5 g
Kcal = 290
Bet cik ūdens jāpievieno?
Receptē ir minēts…