Tortilju torte ar kokosriekstu krēmu, avenēm un griljāžu
Šī ir viena fantastiski viegla un garda tortīte: maigs kokosriekstu piena krēms, griljāža un svaigas avenes!
Sastāvdaļas
500 litrs piens
40-45 gr kukurūzas ciete
2 olas dzeltenumi
20 gr kokosriekstu skaidiņas + 10 gr virsmai
Saldinātājs, vaniļa, 1 ēd.k citronu sula
3 x 40 gr kukurūzas tortiljas
~ 100 g avenes
30 g griljāža (to es parasti sagatavoju un turu pie rokas un izmantoju pie putrām, desertos, utml: 100 gr auzu pārslas apcep ar 40 g medus + es izmantoju bezkaloriju taukvielu: https://www.trufit.eu/lv/best-joy-natural-butter-cooking-spray)
Pagatavošana
1. Pienā iemaisa olu dzeltenumus, saldinātāju, vaniļu, citronu sulu, ķokosriekstu skaidiņas, kukurūzas cieti.
2. Nepārstājot maisīt, pienu karsē, līdz masa sāk sabiezēt. Noliek malā atdzist – ik pa laikam apmaisa.
3. Kad krēms ir atdzisis, kļuvis biezs, to vizuāli sadala 3 vienādās daļās un smērē starp tortiljām. Pa virsu liek avenes (es pārgriezu uz pusēm) un iespiež krēmā. Uzkaisa griljāžu (katrā kārtā 10 g). 4. Virsējo Pārkaisa ar koksriekstu skaidiņām un dekorē ar avenēm.Un tas arī viss! Baudam dzīvi!
Uzturvērtība visai kūkai (800 g brutto/ 650 g netto) OB = 36,3 g, OH = 116,4 g, T = 41,6 g, Kcal = 995
Uzturvērtība 100 gr
OB = 5,5 g
OH = 18 g
T = 6,4 g
Kcal = 153
Atbildēt