Gards pīrāgs no pašām vienkāršākajām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas (20x 20 cm diametra formai) 
1 ola
100 g pilngraudu auzu pārslas
150 g piens ( man bija 2%)
15 g sviests
1/2 tējkarote cepamais pulveris
1/2 tējkarote kanēlis /vaniļa
1 ābols (nomizots 200 g)
20 g rozīnes (vai citi žāvēti augļi)
Saldinātājs pēc izvēles
“Glazūrai”
1 banāns (120 g)
50 g melnā šokolāde bez cukura
Pagatavošana
1. Sakuļ olu ar izkausētu sviestu, pievieno pienu, auzu pārslas, sagrieztu smalki ābolu, rozīnes, cepamo pulveri, saldinātāju un kanēli vai vaniļu pēc izvēles. Noliek malā uzbriest minūtes 15.
2. Masu liek formā (man keramikas forma 20×20, iesmērēta ar eļļu) , pieblietē un liek ~ uz 45 minūtēm 180 grādos. Atdzesē.
3. Sablendē banānu un pievieno izkausētu šokolādi. Samaisa un uzklāj uz kūkas. Liek vismaz uz 1h ledusskapī.
Attēlā 1/6 no pīrāga.
Uzturvērtība visai porcijai ( 710 g) OB = 32,7 g, OH = 141,1 g, T = 43,8 g, Kcal = 1067
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 5,5 g, OH = 23,5 g, T = 7,3 g, Kcal = 178
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 8,2 g, OH = 35,3 g, T = 11 g, Kcal = 267