Deserts ar biezpiena krēmu, ogām un griljāžu
Super gards, viegli pagatavojams un veselīgs deserts!
Sastāvdaļas ( 2 porcijām)
Baltajam krēmam
250 g svaigais siers “Ricotta Lago Maggiore”(6%, pērku Maximā XXX)
150 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
Saldinātājs pēc izvēles
Ogu “džems”
250 g dažādas ogas
50 g ūdens
10 g kukurūzas ciete
Saldinātājs pēc izvēles
! Var izmantot arī tikai svaigas ogas.
Griljāžai (var pagatavot to lielāku daudzumu un uzglabāt priekš citām lietošanas reizēm- pievienojot citiem desertiem, brokastu putrām, utt.)
30 gr auzas
15 g medus
Pagatavošana
1. Katliņā liek ogas ar 50 g ūdeni, saldinātāju un uzvāra. Pievieno kukurūzas cieti, maisot karsē, līdz masa sabiezē, uzsit “pirmo burbuli”.
2. Sacep auzu pārslas ar medu. (es izmantoju bezkcal pūšamo eļļu no www.trufit.eu). Bet var cepot pielikt 10 g sviesta ( kcal tad gan būs nedaudz vairāk).
3. Sajauc baltā krēma sastāvdaļas.
4. Liek deserta trauciņā/glāzē: 1/4 no baltā krēma, 1/4, 1/4 griljāžas. Atkārto divās kārtās.
5. To pašu atkārto ar otras porcijas trauciņu.
Uzturvērtība visai porcijai ( 705 g) OB = 45,1 g, OH = 89 g, T = 18 g, Kcal = 710
Uzturvērtība 1 porcijai OB = 22,6 g, OH = 44,5 g, T = 9 g, Kcal = 355
Atbildēt