Lieldienu pilngraudu Kraffini
Man ir jauns Lieldienu ēdiens.
Sastāvdaļas ( 1 gab, silikona veidne 10 x 8 cm)
180 g vājpiena biezpiens ( ne no paciņām – tas būs par “slapjš”)
35 g + 5 g kokosriekstu eļļa (vai sviests)
1 ola
135 g kviešu pilngraudu milti
3 g soda
Saldinātājs
Pildījumam
50 g aprikozes
20 g valrieksti
20 g melnā šokolāde RED
p.s. pildījumu var likt jebkādu citu: piemēram, mīklu apsmērēt ar kādu ogu/augļu džemu.
Pagatavošana
Visiem produktiem jābūt istabas temperatūrā.
1.Vispirms sablendē biezpienu, saldinātāju un 35 gramus eļļu viendabīgā, pēc iespējas gludākā masā.
2. Pievieno olu un tālak masu jauc ar silikona lāpstiņu vai karoti.
3. Miltiem pievieno sodu un sajauc. Izsijā miltu-sodas maisījumu biezpiena – olas masā un visu samīca. Mīkla nedaudz lips pie rokām, tas nekas. Ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 2-3h.
4. Pēc laika izņem un mīklu izrullē. (jo plānāk tā būs izrullēta, jo vairākas kārtas būs “cepumam”).
5. Pārsmērē ar 5 gr eļļas un pa virsu liek sagrieztas aprikozes, sasmalcinātus riekstus un šokolādi. Iespiež ar rokām mīklā. Uzmanīgi sarullē.
6. Vienā ruletes galā atstājot ~ 2cm no malas, ruleti pārgriež šķērsām.
7. Uzmanīgi ar rokām piespiežot sarullē vienu pusi ruletē, pēc tam otru.
8. Pēc tam vienu rullīti uzmanīgi (nezaudējot “saiti” ar optru rullīti) uzliek/uzceļ pa virsu otram, ar rokām nedaudz piespiež veidojot formu un liek formiņā. Man tā ir silikona formiņa (10 cm diametrs, 8 cm augstums).
Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~45 -50 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 508 g brutto/448 g netto …) OB = 63,2 g, OH = 122,7 g, T = 68,7 g, Kcal = 1422
Uzturvērtība 100 g
OB =14,1 g
OH = 27,4 g
T = 15,3 g
Kcal = 318
Atbildēt