Esmu mēģinājusi pagatavot dažādas sāļās karameles. Viena no labākajām.
Sastāvdaļas
100 g kļavu lapu sīrups
100 g izomalts  (pērku Gemosā, vai: https://www.manaskrasas.lv/veikals/params/category/187765/item/1106386/)
100 g saldais krējums (35%)
Sāls šķipsniņa
Pagatavošana
1.Katliņā liek izomaltu, sāls šķipsniņu un sīrupu, maisot karsē, līdz sīrups uzvārās. Nogriež pavisam mazu liesmiņu.
2. Uzvāra saldo krējumu un pievieno sīrupam:  maisa, līdz masa “nomierinās”, pārstāj burbuļot. Pārlej traukā. Uzglabā istabas t.
Uzturvērtība 100 g
OB  = 1,1 g
OH = 48,5 g
T = 13,3 g
Kcal = 319