Tik ilgi domās izauklēts, beidzot tapa šis gardums! Man garšo viss, kas saistās ar karameli un te tās ir gana daudz!  Šī tortīte var droši pievienoties manu kūku TOPam! 
Sastāvdaļas (forma 18 cm) 
2 biskvītiem
2  olas
140 gr dateles
2 banāni (220 gr)
140 gr dabīgais jogurts
140 gr pilngraudu kviešu milti
25 gr kakao
1 tējkarote soda
Karameļu krēmam (~1600 g netto) 
200 sausais vājpiena pulveris 1%  (www.gemoss.lv)
410 g piens 2%
30 g ciete
Saldinātājs
600 g krēmsiers “Philadelphia light”
200 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
Sāļās karameles pildījums ( apakšējai un virsējai kārtām)
60 g grauzdēti lazdu rieksti
240 g sāļā karamele (recepte te: https://www.edunsporto.lv/?p=20745)
Šokolādes pildījums (vidējai kārtai)
13 g kakao
8 g linsēklas
25 g whey proteīns
20 g eritritols
50 g piens
Karameļu glazūrai (26-32 g)
100 g  piens
50 g sausais piens
8 g želatīns
80 g ūdens
Saldinātājs

Pagatavošana
Vispirms padalīšos ar savu tortes gatavošanas gaitu. Es torti priekš piektdienas pasākuma gatavoju laicīgi un pakāpeniski:
Trešdien: izcepu biskvītus, atdzesēju, ietinu pārtikas plēvē un ieliku ledusskapī. Pagatavoju arī sāļo karameli un apgrauzdēju lazdu riekstus. Kā arī savārīju karameļu krēma sastāvdaļas ( sauso pienu, pienu, cieti) un ieliku ledusskapī.
Ceturtdien: izņēmu biskvītus, nogriezu/nolīdzināju tiem “uzpūtušos” cepurīti un pārgriezu uz pusēm biskvītus.  Saliku torti – sasmērēju krēmus, uzklāju pārtikas plēvi un ieliku ledusskapī. Ceturtdien arī sagatavoju dekorus: lazdu riekstus karamelē. ( Kā to darīt var redzēt te: https://www.youtube.com/watch?v=z5CFdz4GHhQ )
Piektdien: apsmērē tortes sānus (šoreiz es to nedarīju, bet pagatavoju tikai karameļu glazūru un dekorēju ar krēmu.
Gatavo biskvītus
1.Dateles aplej ar ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm. Nolej ūdeni.
2. Sablendē olas  ar banānu, jogurtu, kakao.
3. Pievieno izmērcētās dateles un vēlreiz visu kārtīgi sablendē.
4. Pievieno miltus, sajauktus ar sodu. Visu samaisa un liek cepties 2 formās 175 grādos ~ 25 -30  minūtes.
Izceptus biskvītus atdzesē ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī. Vislabāk uz nakti.
Gatavo karameļu krēmu
6. Apcep uz pannas sauso pienu līdz tas kļūst brūngans. Samaļ to pulverī kafijas dzirnaviņās/ virtuves kombainā.
7. Katliņā lej  pienu, pievieno apcepto, samalto pienu, saldinātāju un savāra. Pārklāj to ar pārtikas plēvi tā,  lai plēve saskaras ar masu un atdzesē.
8. Atdzisušajai masai pievieno krēmsieru “Philadelphia light”. Samaisa viendabīgā krēmā. Liek ledusskapī atdzist.
Sagatavo lazdu riekstus
9.Lazdu riekstus ber pannā un apgrauzdē – pēc tam starp plaukstām rīvējot riekstus tiem noņem miziņu. Sasmalcina/sakapā. Es to darīju ar lielo virtuves nazi.
Gatavo šokolādes “pomādi”
10. Sajauc visas dotās sastāvdaļas.
Biskvītu piesūcināšanai
120 g piens + saldinātājs (katram biskvītam 30 g)
Liek kopā torti
11. Liek uz pamatnes pirmo biskvītu, apliek apkārt metāla konditorejas riņķi, kuram iekšpusē liek acetāta plāksni. Biskvītu piesūcina ar 30 g saldinātā piena.
12. Uz biskvīta gar malu ar konditorejas maisiņa palīdzību izspiež krēmu ~ 260-270 g. Viducī liek 100 gr sāļo karameli un 30 g sasmalcinātos riekstus.
13. Virsū liek otru biskvītu, piesūcina ar saldināto pienu un  gar malām klāj krēmu, bet pa vidu 100 gr šokolādes “pomādi”.
14. Liek virsū trešo biskvītu, piesūcina ar saldināto pienu – gar malu ar konditorejas maisiņa palīdzību izspiež krēmu ~ 260-270 g. Viducī liek 100 gr sāļo karameli un 30 g sasmalcinātos riekstus.
15. Liek virsū ceturto biskvītu, piesūcina ar saldināto pienu un liek virsū krēmu, izlīdzina – uzliek pārtikas plēvi un torti liek uz nakti ledusskapī.
No rīta
16. Izņem torti, noņem malas .
Gatavo karameļu glazūru
16. 8 gr želatīna aplej ar aukstu ūdeni (80 g)
17. Apcep 50 gr sauso pienu, samaļ pulverī.
18. 100 gr piena pievieno apcepto sauso pienu un savāra.
19. Pievieno uzbriedušo želatīnu un izmaisa. Noliek atdzist.
20. Padzisušu (~ 28-30 grādu t) lej konditorejas maisiņā, nogriež tam mazu galiņu mai un dekorē torti ar “notecējušas”  šokolādes efektu. (tortei jābūt aukstai!)
21. Pa virsu ar konditorejas uzgaļa palīdzību izspiež karameļu krēma rozītes, dekorē pēc savas patikas.
Uzturvērtība visai porcijai (  2220 g) OB = 224,4 g, OH = 505 g, T = 166,1 g, Kcal = 4462
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,1 g
OH = 22,8 g
T = 7,5 g
Kcal =200