Lavaša pīrāgs ar žāvētiem augļiem
Nereāli gardi!
Sastāvdaļas (man bija 18 cm forma, bet iesaku likt tomēr to 16 cm diametrā, jo sarullējot lavašu 18 cm formā, vidus tomēr palika tukšs)
1 Armēņu lavašs (190 g, meklējiet pēc iespējas svaigāku)
500 g kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai vājpiena biezpiens)
150 g žāvēti augļi/ogas (vai svaigas ogas/augļi)
2 olas
Vanilīns
Pārliešanai
2 olas
~120 g dabīgais jogurts (es izmantoju dabīgo jogurtu “Actifeel”)
Pagatavošana
Vispirms ar vārošu ūdeni aplej žāvētos augļus, lai tie kļūst mīksti.
1. Biezpienu sablendē ar olām, vanilīnu un saldinātāju viendabīgā masā.
2. Biezpiena masu vienmērīgi izsmērē uz lavaša.
3. Lavašam pa virsu liek žāvētos augļus/ogas.
4. Lavašu sarullē (garumā) un liek formā, sarullējot “gliemezītī” (tā kā man patrāpījās diezgan sauss, lūza- grūti bija to skaisti sarullēt – bet garšu tas nemainīja!)
5. Sakuļ olas ar jogurtu, saldinātāju, vanilīnu un pārlej pāri sarullētajiem lavašiem. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz ~ 25-30 minūtēm. Es beigās ieslēdzu 3 minūšu “apbrūnināšanas” opciju.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1210 g brutto/ 1095 g netto) OB = 125,6 g, OH = 204,8 g, T = 27,7 g, Kcal = 1608
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 62,8 g, OH = 102,4 g, T = 13,9 g, Kcal = 804
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 41,8 g, OH = 68,3 g, T = 9,2 g, Kcal = 536
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 31,4 g, OH = 51,2 g, T = 6,9 g, Kcal = 402
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,6 g
OH = 18,6 g
T = 6,3 g
Kcal = 177
Atbildēt