Man ļoti garšo  un patīk gatavot arī tādas kūkas, kurās ir daudz augļu un  ogu. Un īpaši jau tad, kad tās sāk parādīties par pieņemamām cenām gan veikalos, gan tirgū.
Sastāvdaļas (forma 18 cm)
2 mazi gatavi banāni (187 g)
150 g Smalkais muslis ar ogām

300 g svaigas ogas ( es izmantoju zemenes)
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%, pērku Maximās)
250 g kefīrs 2%
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
30 g želatīns
180 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
1/4 tējk.vanilīns
Pagatavošana
1. Smalko musli apcep uz pannas. Atdzesē.
2. Sablendē banānus un pievieno musli. Samaisa un ļauj nedaudz uzbriest.
3. Aplej želatīnu (30 g) ar aukstu ūdeni (180 g) un atstāj uzbriest.
4. Smalko musli ar banānu liek formā (es izmantoju 18 cm metāla riņķi, kuru  apliku ar  dubulto folliju, bet pa iekšpusi izliku acetāta plāksni – tādējādi paausgtinot sānu malas)  un veido pamatni ar “bortiņiem”.
5. Sablendē Ricottu ar kefīru, kulinārijas biezpienu, 1/4 tējk. vanilīnu (ar šo uzmanīgi – par daudz piebērts vanilīns, dod rūgtumu)  un saldinātāju pēc izvēles. Sagriež gabaliņos zemenes. Pievieno masai. Es nedaudz visu sablendēju: lai masa iekrāsojās sarkani rozā krāsā.
6. Izšķīdina želatīnu karsta ūdens peldē  ( vai dara to kā es: ieliek mikroviļņu krāsnī ar impulsiem ~ 2 x pa  20 sekundēm.). Bet uzmanīgi – neuzvāriet!!!
7. Izšīdināto želatīnu pievieno biezpiena – ogu masai un lej formā (produktiem jābūt istabas t!) Liek formu  ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1600 g) OB = 106,7 g, POH = 184,6 g, T = 30 g, Kcal = 1420
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,7 g
OH = 11,5 g
T = 2 g
Kcal = 89