Pērļu grūbu biezputra ar bumbieriem, zilo sieru un karamelizētiem valriekstiem
Grūbas, bumbieris, zilais pelējuma siers un valrieksti? Un kāpēc gan ne? Interesants, sātīgs un gards salikums.
Sastāvdaļas
50 g pērļu grūbas
~250 g ūdens
200 g bumbieris
25 g siers Dorblu
10 g karamelizēti valrieksti ( tie man ir pagatavoti jau iepriekš un es tos uzglabāju hermētiski noslēgtā trauciņā un izmantoju pie putrām, desertiem , utml. Valriekstus vienkārši sacep ar nedaudz medu vai cukuru/ brūno cukuru).
Pēc vēlmes, ja biezputru gribas saldāku, var pievienot saldinātāju
Pagatavošana
1. Noskalo aukstā ūdenī pērļu grūbas, sagriež gabaliņos (vai sarīvē) bumbieri un liek katliņā (ja bumbieris ir mīksts, to liek katliņā nedaudz vēlāk), kurā ielieti 200 g ūdens, sāls šķipsniņa un ik pa laikam apmaisot vāra gatavu.
2. Beigās iemaisa sieru.
3. Liek šķīvī un pārkaisa pāri 10 g karamelizētus valriekstus.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 485 g) OB = 10,7 g, OH = 55,3 g, T = 15,2 g, Kcal = 407
Atbildēt