Kad ledusskapī palicis zilā siera gabaliņš un augļu traukā viens skumīgs bumbieris, jādomā, kā tos likt lietā.
Sastāvdaļas
Pamatnei (3 x 10 cm)
1 ļoti maza ola (45 g)
120 gr vājpiena biezpiens
~ 70 gr milti (es izmantoju kukurūzas miltus. Miltus pievieno tik daudz, lai mīklu samīcot tā praktiski  nelīp pie rokām)
15 gr  sviests
1 tējk.cep.pulveris
Sāls šķipsniņa
Saldinātājs (vai cukurs) pēc vajadzības
Pildījums
1 neliels bumbieris ( 120 g, jau nomizots un sagriezts)
10 g dateļu sīrups (vai brūnais cukurs, vai cits saldinātājs)
45 g zilais pelējuma siers
Pārliešanai
2 ļooti mazas olas (vai 1 liela)
100 g kulinārijas biezpiens “Baltais”( vai cits vājpiena biezpiens, pēc iespējas mitrāks, labāk no paciņām)
Saldinātājs
Vaniļa
(Atlikušo pildījumu ieliku tortiljā un sacepu “pildīto tortilju:)


Pagatavošana
1. Olu sablendē ar biezpienu (tam jābūt istabas t) un izkausētu sviestu viendabīgā masā, pievieno  sausās sastāvdaļas un samīca elastīgu mīklu, kuru liek uz ~20-30 minūtēm ledusskapī.
2. Mīklu izņem un liek formiņās ( vai arī veido brīvi ar rokām uz paplātes uz cepamā papīra, sajauc. Mazos gabaliņos sagriež Dorblu sieru.
4. Formiņās liek pa 40 g sagriezto bumbieri, pa 15 g sieru.
5. Pārlej pāri sakultu olu-biezpiena, saldinātāja, vaniļas maisījumu.
4. Tartes forminas liek cepeškrāsnī ~180 grādos un cep gatavu ( ~25-30 minūtes).
Vislabāk garšo, kad vēl nedaudz silta!
Uzturvērtība visai porcijai ( 650 gr) OB = 73,3 g,  OH = 75,7 g, T = 43,2 g, Kcal = 1039
Uzturvērtība 1 gab OB = 24,4 g, OH = 25,2 g, T = 21,6 g, Kcal = 346