Aprikozu biezpiena groziņi (keksiņi)
Ieraugot veikalā skaistas aprikozes, grūti bija atturēties. Un protams, tās tā vien rosina manu iztēli. Var protams, apēst tāpat, bet man jau nav miera – tā vien gribas kaut ko gardu ar tām arī pagatavot. Piemēram, saldus augļu groziņus- keksiņus.
Sastāvdaļas ( 6 gab)
180 gr vājpiena biezpiens
1 ola
10 gr extra virgin olīveļļa (vai cita taukviela)
50 gr milti (es liku kukurūzas miltus). Daudzumu regulē, skatoties, cik slapjš biezpiens.
1 tējkarote cepamais pulveris
Saldinātājs pēc izvēles
Pildījums
2 aprikozes (100 g bez kauliņa)
2 lielas olas (120 g)
100 g kulinārijas biezpiens
Pagatavošana
1. Biezpienam pievieno olu, eļļu, miltus, cepamo pulveri, saldinātāju. Sajauc mīklu (mīkla nedaudz var lipt pie rokām, bet samitrinot rokas, to var veidot).
2. Mīklu sadala 6 vienādās daļās (man sanāca 46 g vienā formiņā) un liek keksa formiņās -veidojot groziņa formu.
3. Sagriež aprokozes un liek groziņiem apakšā.
4. Sakuļ 2 olas ar kulinārijas biezpienu “Balto” , saldinātāju un vaniļu.
5. Lej maisījumu groziņos uz aprikozēm. Liek cepeškrāsnī un cep ~175 grādos, līdz tās iegūst vieglu zeltainu nokrāsu (man pietika ar 35 minūtēm).
Uzturvērtība visai porcijai ( 620 g/ 6 gab)
OB = 73,1 g
OH = 51,7 g
T = 32,4 g
Kcal = 835
Uzturvērtība 1 gab OB = 12,2 g, OH = 8,6 g, T = 5,4 g Kcal = 139
Tie ir veselīgie?
Protams.
Izskatās super gardi!
Un arī ir gardi!