Omlete tortiljā ar spinātiem, sieru un vistas gaļu
Tortilja ar spinātiem – gardi un sātīgi!
Sastāvdaļas
1 pilngraudu tortilja (medium, 62 g)
2 olas
30 g spināti
20 g zaļie lociņi
40 g vistas gaļa (es izmantoju kūpinātu vistas gaļu )
80 g liess siers līdz 18% tauku ( es izmantoju 10% sieru)
Sāls, pipari
2 g eļļa
Pagatavošana
1. Sablendē olas ar spinātiem, sāli un pipariem.
2. Olu maisījumu lej uz pannas, kas iesmērēta ar eļļu. Pa virsu liek tortilju. Cep vidējā t, kamēr omlete ir “saķērusies”un to var aprgiezt uz pannas ar platu lāpstiņu.
3. Apgriež omleti pa virsu uzkaisa sarīvētu sieru, kas sajaukts ar vistas gaļu un lociņiem. Uzliek pannai vāku un cep, līdz izkūst siers. Pārloka tortiljas mleti un nedaudz piespiež.
Uzturvērtība visai porcijai ( 352 g) OB = 60 g, OH = 35 g, T = 30,1 g, Kcal = 652
Uzturvērtība 1/2 porcijai OB = 30 g, OH = 17,5 g, T = 15,05 g, Kcal = 326
Atbildēt