Nevaru nepadalīties ar šo burvīgo gardumu! Un tikai 161 kcal/100 g!  Salda, sulīga un garda! Iesaku!
Sastāvdaļas (20 cm formai)
1 ola (60 g)
20 gr sviests
80 gr dateles
80 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
1/2 tējk.cepamais pulveris
120 gr  milti (es izmantoju 40 g kviešu pilngraudu miltus, 80 g griķu miltus)
Pildījums
300 g svaigas aprikozes
2 olas
80 gr piens (2%)
80 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
15 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1. Olai pievieno 20 gr izkausētu sviestu, biezpienu un dateles- visu sablendē viendabīgā masā.
2. Miltiem pievieno cepamo pulveri un pievieno olu – biezpiena-dateļu masai. Samīca mīklu un ieliek uz minūtēm 20 ledusskapī.
3. Izņem un liek tartes formā, veidojot “bortiņus”. Tartes apakšā liek sagrieztas aprikozes.
4. 2 olas sablendē ar pienu, biezpienu, saldinātāju un vaniļu un  pārlej pāri aprikozēm. Liek cepeškrāsnī ~ 175 grādos un cep ~ 30-35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (940 g/ 860 g netto) OB = 63 g, OH = 178 g, T = 42 g, Kcal = 1381
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 15,7 g, OH = 44,6 g, T = 10,4 g, Kcal = 345
Uzturvērtība 1/5no porcijas OB = 12,6 g, OH = 35,6 g, T = 8,3 g, Kcal = 276
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,3 g
OH = 20,7 g
T = 4,8 g
Kcal = 161