Ievārījums bez cukura. Gards un aromātisks.
Sastāvdaļas
1 kg aprikozes (svars bez kauliņiem) (vai jebkuri citi augļi, ogas)
1/2 citrona sula
Saldinātājs (var nelikt)
Pagatavošana
1. Aprikozes  pārgiež uz pusēm, izņem kauliņu un liek katliņā ar nepiedegošo “dibenu”. Ja tāds nav, tad nedaudz pievieno ūdeni.
2. Pievieno citronu sulu (citronu sula ļauj saglabāt skaisto krāsu un piedod īpašu garšas niansi) un saldinātāju.
3. Liek vārīt, regulāri apmaisot līdz aprikozes izšķīdušas un tās sabiezē. Ja izmanto ogas  -tās būs jāvāra ilgāk-līdz iztvaiko liekais ūdens.
4. Kamēr aprikozes vārās sagatavo (sterilizē) burku, kurā liks ievārījumu: ieslēdz cepeškrāsni un uzkarsē līdz 120 grādiem. Sausu burku liek cepeškrāsnī (vāciņu arī liek blakus) un karsē vismaz 15 min.
5. Gatavo, karsto ievārījumu liek  burkā ( man sanāca 830 g gatavā produkta) un aizgriež vāciņu. Uzklāj dvieli un ļauj burciņai atdzist istabas t. Uzglabāt var ilgstoši tumšā vēsā vietā.

Uzturvērtība 100 g
OB =1,1 g
OH = 11 g
T = 0,1 g
Kcal = 50