Auzu krekeri ar sēkliņām un kaltētiem tomātiem
Kaut kas bezgala vienkāršs un patiešām gards! Ļoti labi aizvieto brīvdienu filmu vakaros čipsus! (tortilju čipsu recepti skatiet iepriekš)
Sastāvdaļas
100 g p/g kviešu milti
100 g pilngraudu auzu pārslas
20 g saulespuķu sēkliņas
20 g linsēklas
20 g maltas linsēklas
20 g ķirbja sēkliņas
270 ml ūdens (silts)
30 g saulē kaltēti tomāti (eļļā)
1 tējk. sāls
Garšvielas – pēc izvēles ( man čilli pipari, kūpināta paprika, drupināti ķiploki, kaltēti zaļumi)
Pagatavošana
Ieslēdz plīti un uzlarsē līdz 200 grādiem
1. Traukā sajauc auzu pārslas ar sēkliņām, miltiem, sāli un garšvielām.
2. Pievieno siltu ūdeni un mazos gabaliņos sagrieztus tomātus – visu sajauc un atstāj uz ~ 15-20 min.
3. Masu liek uz paplāts un izlīdzina plānā kārtiņā (ar mitru karoti tas ir pavisam viegli) Jo plānāk, izlīdzināsi, jo kraukšķīgāk.
4. Liek cepeškrāsnī un sākumā 10 minūtes cep 200 grādos. Pēc tam izņem iegriež ar nazi nākamos krekerus sev vēlamā izmērā un liek cepeškrāsni samazinot temperatūru uz 160 grādiem apmēram 20-25 minūtes (atkarīgs, cik biezus izlīdzina) , līdz krekeri kļūst brūni.
Uzturvērtība visai porcijai (580 g/393 g netto) OB = 50 g, OH = 137 g, T = 35,2 g, Kcal = 1142
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 12,5 g, OH = 34,3 g, T = 8,8 g, Kcal = 286
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 10 g OH = 27,4 g, T = 7,04 g, Kcal = 228
Uzturvērtība 100 g
OB =12,7 g
OH = 35 g
T = 8,9 g
Kcal = 290
Atbildēt