Nevienas brīvdienas nevar paiet bez veselīgiem gardumiem! Un šajā burvīgajā tartē ir tikai 144 kcal/100 g!
Sastāvdaļas (20 cm formai)
Pamatnei
1 ola
40 g sviests
150 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
1/2 tējk.cepamais pulveris
100 gr  milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
1 tēj.k. cepamais pulveris
Pildījums
300 g persiki
1  liela ola (vai 2 mazas)
100 gr piens (2%)
100 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
15 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1. Olu sakuļ ar kulinārijas biezpienu, pievieno  izkausētu sviestu,  un miltus.
2.  Samīca mīklu (tā nedaudz līp pie rokām) un ieliek uz minūtēm 20 ledusskapī.
3. Izņem un liek tartes formā, veidojot “bortiņus”. Tartes apakšā liek sagrieztus persikus. Es daļu no tiemliku virsū virs pildījuma, bet var visas sagriezt uz sabērt tartes apakšā.
4. Olu (vai olas) sablendē ar pienu, biezpienu, saldinātāju, kukurūzas cieti un vaniļu un  pārlej pāri persikiem.  Liek cepeškrāsnī ~ 175 grādos un cep ~ 35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (955 g/ 860 g netto) OB = 67 g, OH = 111,4 g, T = 56 g, Kcal = 1268
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 16,8 g, OH = 44,6 27,9 g, T = 14 g, Kcal = 317
Uzturvērtība 1/5no porcijas OB = 13,4 g, OH = 22,3 g, T = 11,2 g, Kcal = 254
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,6 g
OH = 12,6 g
T = 6,3 g
Kcal = 144