Ko darīt lietainās brīvdienās? Nu, protams, ka gatavot fantastiski gardu un veselīgu desertu! Rabarberi šogad padevušies raženi. Liekam lietā!
Sastāvdaļas (  4 porcijas)
Ķīselim 
500 g rabarberi
230 g zemenes
Saldinātājs pēc izvēles
1 litrs ūdens
40 g kukurūzas ciete + 100 g ūdens
Vārītā piena krēmam
l litrs  piens (2%)
2 olas
90 g kukurūzas ciete
15 g vaniļas cukurs
Saldinātājs
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%, nopērkams Maximās)
Pagatavošana
Vāra ķīseli
1. Sagriež rabarberus un liek katliņā ar ūdeni. Uzvāra, pievieno zemenes un saldinātāju. Vāra, kamēr rabarberi un ogas izšķīdušas.
2. Pievieno 40 g kukurūzas cieti, kas sajaukta ar 100 g ūdens. Uzvāra, noliek atdzist.
Uzturvērtība 100 g ķīselim (~1500 g netto ) OB=0,3 g,  OH = 3,6 g, T = 0,1 g,  Kcal = 17
Gatavo piena krēmu
3. Katliņā lej pienu, pievieno 2 olas, saldinātāju, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti. Visu sakuļ un maisot uzvāra. Noliek atdzist.
4. Atdzisušam piena krēmam pievieno 250 g svaigo sieru “Ricotta”, izmaisa. Ja nepieciešams vēl saldina.
Uzturvērtība visai krēma porcijai ( 1300 g netto ) OB = 64,5 g, OH = 149,4 g,. T = 48,2 g, Kcal = 1288
Uzturvērtība 100 g (krēmam)
OB = 4,7 g, OH = 11 g, T = 3,5 g, Kcal = 95
Uzturvērtība 1/4 no porcijas  ar ķīseli OB = 16,8 g, OH = 50 g, T = 12 g, Kcal = 372