Labu laiku nav bijušas ceptas kotletītes. Lai top. Ar jauno, zaļo cukini. Ērti  izmantot wrapiem ietinot tās tortiljā ar svaigeim dārzeņu salātiem.
Sastāvdaļas ( 8 gab)
400 g maltā cāļa gaļa
1 neliels cukini (367 g)
1 ola
30 g auzu klijas (vai milti)
60 g sīpols
15 g ķiploki
Pagatavošana
1. Sarīvē cukini, uzkaisa sāli un ļauj tam atsuloties. Nospiež lieko šķidrumu.
2. Maltajai gaļai pievieno nospiestu cukini, smalki sagrieztu sīpolu, izspiestu ķiploku, garšvielas un sajauc masu.
3. Uzkarsē pannu, kuru nedaudz iesmērē ar eļļu – veido 8 nelielas kotletes un liek cepties vidēji zemā temparatūrā no abām pusēm. Vai arī cep cepeškrāsnī.
Uzturvērtība visai porcijai ( 914 g brutto/ 672 g netto) OB = 75,8 g, OH = 44,2 g, T = 60,5 g, Kcal = 1023
Uzturvērtība 100 g
OB =11,2 g
OH =6,5 g
T = 9 g
Kcal = 152,2