Ķimeņu siera un biezpiena vafeles
Mūsmājās turpinās pēcsvētku ķimeņu siera “likvidēšana”veikali to tirgo par pievilcīgām cenām un grēks to neizmantot, vēl jo vairāk, tādēļ, ka ķimeņu siers ir lielisks un arī gards olbaltumvielu avots. Rezultātā tapa ļoti gardas un aromātiskas siera vafeles.
Sastāvdaļas ( 8 gab)
1 ola
112 g ķimeņu siers
200 g vājpiena biezpiens
200 g kefīrs (2%)
12 g ķiploki
20 g zaļie lociņi
100 g milti (es izmantoju kukurūzas, bet var izmantot jebkurus citus pilngraudu miltus)
1 tējk.cepamais pulveris
Pagatavošana
1. Sakuļ olu ar kefīru.
2. Sarīvē sieru un sajauc ar biezpienu, piespiež ķiploku un pievieno sagrieztos zaļos lociņus.
3. Sieram un biezpienam pievieno sakulto olu ar kefīru. Pievieno miltus ar cepamo pulveru, sāli.
4. Visu sajauc, liek vafeļu pannā (vai cep uz parastās pannas) un cep gatavas.
Uzturvērtība visai porcijai (699 g /430 g netto) OB = 91 g, OH = 90,6 g, T = 23,4 g, Kcal = 980
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 46 g, OH = 45,3 g, T = 12 g, Kcal = 490
Uzturvērtība 1 gab OB = 11,4 g, OH = 11,4 g T = 2,9 g Kcal = 123
Uzturvērtība 100 g
OB = 21 g
OH = 21 g
T = 5,4 g
Kcal = 228
Atbildēt