Vasarā tā vien prasās  deserti, kuros ir daudz augļu, ogu. Garda tortīte ar maigu persiku, aveņu un kokosriekstu garšu.
Sastāvdaļas (18 cm diametrs)
Biskvītam 
180 g olu baltums ( ~5 olu baltumi)
60 g whey proteīns
40 g kokosriekstu skaidiņas
10 g kukurūzas ciete
10 g cepamais pulveris
Saldinātājs
Krēmam
1000 ml piens (2%)
60 g kukurūzas ciete
60 g kokosriekstu skaidiņas
60 g sausais piens (1%)
1/2 tējk. kurkuma |(krāsai)
Saldinātājs pēc izvēles
35 g želatīns
150 g piens
Biskvītu piesūcināšanai
100 g piens + saldinātājs
Persiku džemam (340 g netto) 
250 g persiki (es  izmantoju “dzeltenos” persikus)
20 g kukurūzas ciete
200 g ūdens
Saldinātājs
Papildus: 200 g svaigas avenes
Pagatavošana
Biskvītu pagatavošana

1. Sajauc vienā traukā visas sausās sastāvdaļas.
2. Olu baltumus  saputo stingrās putās.
3. Saputotajos olu baltumos pa trīs reizēm, pakāpeniski  iesijājot uzmanīgi iemaisa sausās sastāvdaļas.
4. Mīklu lej  formā un liek iepriekš, līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškkrāsnī (augša-apakša, bez konvekcijas) un cep ~ 25 minūtes. Biskvītu atdzesē. Nogriež tam “cepurīti”. Un pārgriež uz pusēm.
Krēma gatavošana
5. Sajauc visas krēma sastāvdaļas un liek uz plīts. Nepārtraukti maisot to karsē, kamēr masa sabiezē. Noliek malā  atdzist – pārklājot ar pārtikas plēvi tā, lai tā saskaras ar krēma virsmu.
Persiku džema gatavošana (es šo sagatavoju jau iepriekšējā dienā)
6. Katliņā liek sagrieztus gabaliņos persikus un ūdeni (~ 100 g) un vāra, kamēr to paliek mīksti.
7. Pievieno ar 50 gramiem ūdens sajauktu kukurūzas cieti. Maisot to karsē, kamēr persiku masa sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo torti
8. Pirms tortes salikšanas aukstā pienā uzbriedina želatīnu un atstāj uzbriest. Pēc tam izšķīdina to karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (ar impulsiem: pa 20 sek) un pievieno iepriekš sagatavotajam vārītajam piena kokoskrēmam: visu samaisa. Un noliek malā, lai tas nedaudz atdziest un sāk biezēt
9. Metāla konditorejas riņķim  (to izvek ~ par 1 cm lielāku diametrā par izcepto biskvītu) apakšu – apvelk ar folliju ( vismaz 2 kārtās ) un uzloka tā maliņas uz augšu. Drošībai nostiprina ar skoču. Pa iekšpusi liek un sastiprina acetāta plāksni.
10. Konstrukciju liek uz pamatnes, kur liks torti:  liek vienu no biskvītiem uz pamatnes un piesūcina ar  50 g saldinātā piena. Pa virsu  biskvītam liek persiku “džemu”. Izlīdzina.
11. Pa virsu,  uzklāj 1/2 no kokoskrēma, lai notek arī pa malām.
11. Virsū liek otru biskvītu, piesūcina ar pienu un  uzklāj nedaudz krēma. Krēmā iespiež svaigas avenes un pa virsu pārklāj atlikušo krēmu.
12. Torti pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt.
No rīta dekorē pēc patikas.
Uzturvērtība visai porcijai ( netto 2000 g /bez dekoriem) OB = 132 g, OH = 227,3 g, T = 86,3 g, Kcal = 2239
Uzturvērtība 100 g
OB  = 6,6 g
OH = 11,3 g
T = 4,3 g
Kcal = 112