Cāļa maltās gaļas, brokoļu kotletes ar sieru
Lai top atkal gardas kotletītes. Ir tik ērti, tās pēc tam izmantot tās gan ar salātiem un graudaugiem, gan wrapos, ietinot tās tortiljā ar svaigiem dārzeņu salātiem.
Sastāvdaļas ( 10 gab)
400 g maltā cāļa gaļa
1 brokolis (412 g)
2 olas
190 g liess siers ( es izmantoju Tējas sieru,m 10%, var būt cits liess siers)
1 neliels sīpols (74 g )
20 g ķiploki
Pagatavošana
1. Samaļ/sasmalcina virtuves kombainā brokoli.
2. Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātos brokoļus, smalki sagrieztu sīpolu, izspiestus ķiplokus, garšvielas, olas un sajauc kotlešu masu.
3. Uzkarsē pannu, kuru nedaudz iesmērē ar eļļu – veido kotletes un liek cepties vidēji zemā temparatūrā no abām pusēm. Vai arī cep cepeškrāsnī.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1190 g brutto/ 960 g netto) OB = 75,8 g, OH = 44,2 g, T = 60,5 g, Kcal = 1023
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 25,3 g, OH = 14,7 g, T = 20,2 g, Kcal = 341
Uzturvērtība 100 g
OB =15,5 g
OH = 3,3 g
T = 6,1 g
Kcal = 132,3
Atbildēt