Gaileņu un vistas filejas mērce
Gailenītes, spulgacītes šogad pilni meži! Pagatavojot tās kopā ar vistas fileju, viss šis kopā sanāk gardum garda mērce! Piedevas pēc savas gaumes un patikas.
Sastāvdaļas
200 g vistas fileja
300 g gailenes (vai šampinjoni, vai jebkuras citas sēnes)
1 sīpols (60 g)
3 ķiploka daivinas (10 g)
1 neliela paprika (15o g)
3 marinēti gurķīši (150 g)
200 g saldais krējums (10%)
1 ēd.k (20 g) g rīsu milti (vai jebkuri citi – iebiezināšanai.Var nelikt, bet, tad būs šķidrāka mērce)
1 tējk. karrijs
Garšvielas var pievienot kādas, nu kuram tās tuvākas. Man patīk asāki ēdieni, tādēļ gandrīz vienmēr ēdienam klāt pievienoju čilli, vai no Turcijas atvestās asās garšvielas.
Pagatavošana
1. Sagriež vistas fileju strēmelītes. Ja gailenes lielas, arī tās.
2. Sagriež sīpolu, papriku un sasmalcina ķiploku.
3. Sakarsētā, nedaudz ar eļļu iesmērētā pannā liek apcept vistas fileju, gailenes, sīpolu, ķiploku. Vēlāk pievieno sagrieztu papriku un marinētus gurķus.
4. Pēc laika pievieno garšvielas, krējumu. Sautē minūtes 10. Pievieno pēc vajadzības miltus (ja vēlas mērci iebiezināt).
Es pasniedzu ar ziedkāpostu-zaļo zirnīšu biezeni.
Uzturvērtība visai porcijai (1090 g brutto/ 1040 g netto) OB = 64 g, OH = 48 g. T = 29,3 g, Kcal = 687
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 21,3 g, OH = 16 g, T = 9,8 g, Kcal = 229
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,1 g
OH = 4,5 g
T = 2,8 g
Kcal = 66
Atbildēt