Aveņu siera kūka
Vienreizēji gardi un vasarīgi.
Sastāvdaļas (18 cm diametrs)
250 g pilngraudu cepumi “Belvita” ar zemeņu pildījumu
2 olu dzeltenumi
Pildījums
2 paciņas x 180 g vājpiena biezpiens
250 g svaigais siers “Ricotta”(6%)
2 olu baltumi
20 g kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
125 g avenes
Pagatavošana
1. Sasmalcina blnederī (vai sadrupina) cepumus. Pievieno olu dzeltenumus, sajauc un liek formas apakšā. Pieblietē un ieliek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm. Atdzesē.
2. Traukā liek biezpienu, Ricottu, kukurūzas cieti, saldinātāju un sajauc. Pievieno avenes. Atsevišķi saputo stingrās putās olu baltumus un iemaisa biezpiena masā.
3. Masu liek uz pamatnes un liek cepeškrāsnī 165 grādos ~ 45-60 minūtēm. Skatieties pēc virsmas. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī “stabilizācijai”.
Uzturvērtība visai porcijai (1090 g brutto/863 g netto) OB = 111,7 g, OH = 200,1 g, T = 55 g, Kcal = 1797
Uzturvērtība 1/6 no porcijas 18,6 g, OH = 33,4 g, T = 9,2 g, Kcal = 300
Uzturvērtība 100 g
OB = 13 g
OH = 23,1 g
T = 6,3 g
Kcal = 208
⠀
Atbildēt