Cukini-siera pankūkas
Ledusskapī atradu gabaliņu ķimeņu sieru. Ko ar to darīt? Ja ledusskapī var atrast arī kabaci, tad var ātri un vienkārši uztapināt gardum gardas kabaču-siera pankūkas.
Sastāvdaļas (3 porcijas)
3 olas
1 neliels cukini/kabacis (474 g)
155 g siers “Ķimeņu” 10% (vai cits liess siers)
250 g kefīrs 0,5%
120 g milti (es izmatoju kukurūzas miltus)
10 g ķiploki
20 g dilles
5 g eļļa (izmantoju pūšamo spray eļļu)
Mērcītei
200 g dabīgais jogurts
50 g majonēze “Hellmans Lighter 3%
100 g kefīrs (2%)
50 g svaigs gurķis
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Sarīvē sieru, kabaci, pievieno visas pārējās sastāvdaļas, sāli, garšvielas pēc izvēles.
2. Uzkarsē pannu, minimāli iesmērē ar eļļu un cep pankūkas ļoti zemā temparatūrā.
Mērcītei: sajauc visas sastāvdaļas.
Uzturvērtība visai pankūku porcijai ( 1102 g brutto/ 880 g netto) OB = 82,2 g, OH = 118,5 g, T = 44,3 g, Kcal = 1242
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 41,1 g, OH = 40 g, T = 14,7 g, Kcal = 414
Uzturvērtība 100 g pankūkām
OB = 9,2 g
OH = 13,3 g
T = 5 g
Kcal = 140
Uzturvērtība visai porcijai mērcītei (400 g) OB = 25, 8 g, OH = 19,3 g, T = 3,8 g, Kcal = 213,5
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB =8,6 g, OH = 6,43 g, T = 1,3 g, Kcal =71
100 g mērcītei
OB = 6,4 g
OH = 4,8 g
T = 1 g
Kcal = 53
Atbildēt