Sāļā karamele ar pienu un miltiem
Dažreiz es gatavoju arī ne pārāk veselīgus našķus. Našķi kā piedevu, kā sastāvdaļu citiem – veselīgākiem našķiem. Un šo var pagatavot 10 minūtēs!
Sastāvdaļas
300 g piens (2%, var izmantot arī augu pienu, vai bezlaktozes pienu)
250 g cukurs
40 g milti (var izmantot arī bezglutēna miltus)
30 g sviests (var izmantot bezlaktozes sviestu)
Sāls šķipsniņa
Pagatavošana
1. Pienam pievieno miltus, sablendē, lai nav kunkulīši
2.Cukuru ber katliņā ar dubulto/biezu dibenu un uz vidējas uguns sāk lēnām kausēt. Kad tas izkusis, pievieno sviestu. Izmaisa.
3. Pakāpeniski, bez apstājas maisot, cukura sīrupam pievieno pienu (pienam jābūt karstam!) ar miltiem un ļauj pavārīties vēl kādu minūti. Noņem, atdzesē. Uzglabā ledusskapī. Izmanto tortēm, kūkām, desertiem.
Visas porcijas uzturvērtība ( 620 g brutto / 560 g netto) OB = 12 g, OH = 294 g, T = 31 g, Kcal = 1457
Uzturvērtība 100 g
OB = 2,1 g
OH = 53 g
T = 6 g
Lcal = 260
Atbildēt