Biezpiena-plūmju keksiņi
Sastāvdaļas:
250 gr pilngraudu auzu pārslas
500 gr vājpiena biezpiens
200gr rozīnes
250 gr svaigas plūmes
3 olas
(es vēl pievienoju kausiņu proteīna -saldumam, bet var arī nelikt)
Pagatavošana: auzu pārslas un rozīnes aplej ar vārošu ūdeni, un ļauj uzbriest (noteikti var arī ar Piena spēku). Pievieno biezpienu, olas, sagrieztas plūmes, samaisa masu un liek formiņās cepties ~170 grādos, kamēr apbrūnē.(man druscīt pārcepās….
Uzturvērtība 100gr:
OB = 6,5gr
OH = 32,gr
T = 3,6gr
Kcal = 191
Cik ilgi Jūs apmēram cepāt? Es tagad cepu un man jau 40 minūtes cepas un nekā īsti nesanāk
Es nekad neskatos pulkstenī….Cepu uz izjūtām un ārējā izskata. Temperatūra var būt pat mazāa 165-170, jo pati mīkla sanāca diezgan pašķidra, tādēļ jācep ilgi 40 minūtes noteikti.
Beigās tomēr viss sanāca, es gan taisīju ar banānu.. Super garša! Pat pārsteidza :))
Nu,redz-jauki! Te tiešām nav ierobežojumu fantāzijās: var likt klāt gan banānu, gan bumbieri, gan ogas, gan sāļo variantu taisīt, teiksim ar siera gabaliņiem, vai olīvēm, utml.:
Vai cepamais pulveris arī jāliek?
Es neliku, jo proteīns tāpat labi ceļ.
Mēs cepām metāla formiņās, kurai nebija vidiņā caurumiņš kā tavējiem un mums tik ilgi cepās, ka ārpuse jau sāka tumši, tumši brūna palikt, cepās ilgāk kā stundu un vienalga iekšā jēlas. īsi sakot – beigās čiks vien sanāca. Domājam, ka formiņā vaina, ka nav pa vidu tā tukšuma, kur papildus no vidus cepties masai.
Es cepu arī parastajās formiņās -bez caurumiem un ir ok. Kādā temperatūrā cepāt? Vēl jau var būt arī krāsns vaina.
Mēs cepām 175 grādos. Un tad pēc 40min pārlikām uz 150 grādiem. Domā, ka varētu būt tāda krāsns, ka mēs netiksim pie pašu gatavotiem keksiņiem, jo viņa necepj?!
Es parasti ,ja masā ir biezpiens, vai masa ir šķidra cepu ~ 150-160 grādos.Beigās var uzgriezt lielāku t, lai apbrūnē. Man tiešām grūti ko teikt, kas par iemeslu,ka Jums neizdevās:( Vienkārši varbūt tā, ka nevienmērīgi cep krāsns.