Kekss ar žāvētiem augļiem un biezpienu
Kāds laiks, kā nebiju izmantojusi auzu pārslas cepot savus gardumus. Un veltīgi. Ir vērts arī jums to pamēģināt!
Sastāvdaļas
4 olas
100 g olu baltums
250 g pilngraudu auzu pārslas
300 g kefīrs (2%)
200 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
220 g dažādi žāvēti augļi (rozīnes, dzērvenes, aprikozes, plūmes, dateles)
2 tējkarote cepamais pulveris
Pagatavošana
1. Auzu pārslas aplej ar kefīru, pievieno olas un atstāj uzbriest.
2. Žāvētos augļus, ja nepieciešams arī aplej ar ūdeni (ja tie sausi) un sagriež lielākos mazākos gabaliņos.
3. Auzu pārslām pievieno biezpienu, žāvētos auugļus, cepamo pulveri. Masu liek veidnē, vai vairākās mazās veidnēs un liek ~170 grādos cept ~50 minūtes (tomēr iesaku skatīties pēc savas plīts)
Uzturvērtība visai porcijai (645 g) OB =63,2 gr, OH = 148 gr, T = 25,3 gr, Kcal = 1107
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,7 gr
OH = 22,9 gr
T = 3,9 gr
Kcal = 172
Ilgi gatavot?
Rakstīts: 50 mininūtes.
Ļoti salds?
Kam salds, kam ne pārāk:) Tā ir gaumes lieta.Garšas kārpiņas ir atšķirīgas.