Tarte ar gailenēm un zilo siero Dor blue
Turpinās rudens velšu karuselis! Un kamēr vien mežā var atrast – gatavoju ēdienus ar gardajām gailenēm. Šoreiz tartē.
Sastāvdaļas (20 cm diametrs formai)
Mīklai
1 ola
30 g adžika (Pūres)
150 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
30 g sviests
130 g pilngraudu kviešu milti
Sāls
Pildījums
4 olas
120 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
440 g sēnes (gailenes, vai jebkuras citas)
1 sīpols (90 g)
30 gr zilais pelējuma siers Dorblu (vai cits treknāks, ar izteiktu garšu siers, vai arī izmantot lieso sieru)
15 g dilles
Provansas garšaugi
Garšaugu sāls
Pagatavošana
1. Ar sīpolu sacep/izsautē gailenes un noliek atdzist.
2. Gatavo mīklu: sablendē olu ar biezpienu vienadabīgā masā. Pievieno izkausētu sviestu, adžiku, garšvielas, miltus un samīca mīklu. Ieliek mīklu uz ~ 20 minūtēm ledusskapī.
3. Gatavo pildījumu: sablendē olas ar biezpienu. Pievieno saceptās gailenes, sarīvēto sieru, sasmalcinātas dilles, garšvielas pēc izvēles.
4. Mīklu liek formā, veido maliņas. (es tam parasti izmantoju gumijas cimdus, kurus nedaudz samitrinu, vai ar mitriem pirkstiem.) Liek vidū pildījumu.
5. Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 30-35 min.
Uzturvērtība visai porcijai (1310 g) OB = 98,4 g, OH = 106,6 g, T = 74,3 g, Kcal = 1542,7
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 24,6 g, OH = 26,7 g, T = 18,6 g, Kcal = 386,3
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 19,7 g, OH = 21,3 g, T = 15 g, Kcal = 309
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,7 g
OH = 10,5 g
T= 7,3 g
Kcal = 152
Atbildēt