Medus (ciparu) torte ar sāļo karameli un šokolādi




Sastāvdaļas
Mīkla – cipariem (no mīklas daudzuma sanāk 6 cipariem ~ 21 x 26cm)
4 olas
140 g medus
280 g cukurs
175 g sviests
700 g milti (izmantoju kviešu)
3 šķipsniņa smalkā sāls
2 tējk. sodas
Karamele: recepte te: https://www.edunsporto.lv/?p=21857. Karameli atdzesētu iepilda nelielā konditorejas maisiņā un nogriež maisiņam galiņu.
Melnās šokolādes glazūra/mērce : uzkarsē pienu un liek tajā un maisot izkausē šokolādi. Noliek atdzist un pilda mazā konditorejas maisiņā.
Karamele: recepte te: https://www.edunsporto.lv/?p=21857. Karameli atdzesētu iepilda nelielā konditorejas maisiņā un nogriež maisiņam galiņu.
Melnās šokolādes glazūra/mērce : uzkarsē pienu un liek tajā un maisot izkausē šokolādi. Noliek atdzist un pilda mazā konditorejas maisiņā.
2 x 500 g krēmsiers Mascarpone “Formagia”
1 x 480 g krēmsiers “Smiltenes”
200 g saldais krējums (35%)
100 g pūdercukurs
16 g vaniļas cukurs (1 paciņa dr. Outher) vai vaniļas ekstrakts
Dekorēšanai: 600 g dažādas ogas, Rafaello, Toffy karameles
Mīlas pagatavošana
Atbildēt