No pēdējās kūkas gatavošanas paliek pāri ogas – ko darīt? Nu, ja – sasaldēt! Lai kādā jaukā, karstā dienā pagatavotu ļoti gardu saldējumu!
Sastāvdaļas
350 jāņogas, zemenes, mellenes un upenes (jāņogu bvija visvairāk, un es izmantoju sasaldētas)
500 g  piens (2 %)
50 g whey proteīns
1 g ksantāna sveķi (var nelikt, bet tad garšos vairāk pēc sorberta, tas būs ledaināks)
Pēc nepieciešamības vēl cits saldinātājs (gatavojot pagaršojiet masu, lai pārliecinātos, ka  ir pietiekoši salds)
Pagatavošana
1. Liek traukā un sablendē visas saldējuma sastāvdaļas. Un liek trauku saldētavā uz ~ 20 minūtēm.
3. Izņem saldējumu un vēlreiz visu sakuļ. Ieliek atkal uz 20 minūtēm saldētavā. Procedūru atkārto vēl 2x.
4. Var atstāt visu saldējumu vienā traukā, bet es daļu daļu  iepildīju silikona eskimo formiņās. Viena porcija ~ 60 g sanāca
Uzturvērtība (visai porcijai, 901 g) OB = 57 g, OH = 70 g, T = 12,8 g, Kcal = 613
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,3 g
OH = 7,7 g
T = 1,4 g
Kcal = 68